Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На хабарництві викрито поліцейських трьох регіонів – внутрішня безпека Нацполіції
Опубліковано 16 червня 2021 року о 12:23

Встановлено причетність окремих співробітників поліції Лисичанська, Умані та Києва до вимагання та отримання з осіб неправомірної вигоди за: повернення вилученого майна, зберігання наркотиків та порушення законодавства у сфері праці. У разі доведення вини поліцейським може загрожувати позбавлення волі.

Спільними діями працівників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокуратури, викрито кількох співробітників поліції на корупційних діях. Користуючись службовими повноваженнями, поліцейські вдалися до хабарництва.

Зокрема заступник начальника одного із секторів поліції Лисичанська Сєверодонецького районного управління ГУНП у Луганській області вимагав 10 000 гривень від місцевого мешканця. За цю суму обіцяв чоловікові не притягувати  до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних речовин. Посадовця поліції затримано відразу після одержання вищезазначеного хабаря.

Співробітник сектору дізнання Уманського районного управління поліції Черкащини теж вирішив «додатково заробити» на фігурантові кримінального провадження. За повернення вилученого автомобіля та документів на нього поліцейський забажав 2 000 доларів США неправомірної вигоди. На передачі 500 доларів старшого дізнавача затримали.

У столиці до корупційних дій вдався оперуповноважений Дарницького управління поліції. За безперешкодне ведення господарської діяльності поліцейський вимагав у власниці салону краси 2 000 доларів США. Коли жінка відмовилася надавати хабар, до неї «нагрянули» з перевіркою та виявили порушення у сфері праці. За цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 172 (Грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України.

Щоби закрити матеріали справи та в подальшому не створювати проблем у бізнесі, підприємиця повинна була «сплатити» співробітнику сектору спеціальної поліції вже 3 000 доларів США. На отриманні цієї суми хабаря поліцейського затримали.

В порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України фігурантів затримано. Слідчі Територіальних управлінь Державного бюро розслідувань розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За вчинення корупційних злочинів, у разі доведення вини, службовим особам може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux