Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Черкащини затримали групу нападників, які під загрозою застосування зброї намагалися викрасти місцевого бізнесмена
Опубліковано 17 січня 2020 року о 14:01

Двоє чоловіків під видом купівлі авто напали на потерпілого, побили його,  надягли кайданки та на його автомобілі намагались вивезти за межі міста. Дорогою чоловікові вдалося втекти та повідомити про подію поліцію. Нападників затримали протягом доби. Зброю та інші речові докази вилучено.

До поліції Черкащини звернувся місцевий житель та повідомив, що його намагалися викрасти двоє невідомих чоловіків. Зловмисники, побили його і погрожуючи зброєю надягли кайданки та на його автомобілі намагались вивезти за межі міста. Дорогою потерпілому вдалося вискочити з автівки та втекти. 

Негайно по тривозі було піднято оперативників кримінальної поліції Черкащини, та введено на території області оперативний план «Сирена». Проводячи розшукові заходи, за пів години поліцейські встановили місцезнаходження автомобіля потерпілого, проте зловмисників в автівці не виявилось. Оперативники продовжили працювати над встановленням їх місця знаходження. Разом з тим поліцейські, які працювали з потерпілим та відпрацьовували місце, де було знайдено його автомобіль, виявили речові докази та сліди, які допомогли встановити особу нападника. Ним виявився житель Київщини. Його наступного ж дня затримали на території міста Черкаси. Також поліцейські встановили і його спільника, ним виявися рідний брат затриманого. Місцезнаходження його також встановлено. Його затримали на території Київської області.

Під час проведення ряд обшуків за місцем проживання зловмисників та в їх автомобілях, правоохоронці виявили балаклаву, форму працівників поліції, пластикові хомути, якими планувалось зв’язувати потерпілого, шприци з невідомою речовиною та стартові пакети від сім-карт, з яких були здійснені дзвінки до потерпілого. Крім того, затримані вказали, де сховали пістолет з набоями, яким погрожували чоловіку.  Зброя вилучена.

Як встановили працівники поліції зловмисники володіли інформацією про те, що потерпілий має із собою велику суму грошових коштів. З метою їх заволодіння, вчинили на нього напад. На даний час обох нападників затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські встановлюють інших учасників злочинної групи, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення та перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території України.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом вчинене організованою групою, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття інших кримінальних проваджень. Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux