Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Черкаські поліцейські затримали пару шахраїв, які за схемою «Ваш родич у біді» видурювали у громадян чималі гроші
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 17:42

Оперативники карного розшуку викрили чоловіка та жінку, що займалися телефонним шахрайством. Обох затримано у процесуальному порядку. Зараз слідчі розслідують кримінальне провадження.  

8 грудня до поліції звернулася жителька міста Канів та повідомила про те, що стала жертвою шахраїв. Жінка розповіла, що близько 07:00 години їй зателефонував невідомий чоловік і сказав, що її внук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Мовляв, рідна людина знаходиться у лікарні й для лікування необхідні чималі гроші.

Невдовзі до будинку пенсіонерки прийшов невідомий чоловік, якому вона віддала 4 тисячі доларів США та  18 тисяч гривень.

В ході проведення слідчо-розшукових дій працівниками Управління карного розшуку, спільно з працівниками Управління оперативної служби ГУНП в Черкаській області та працівниками Управління патрульної поліції в Київській області осіб, які скоювали шахрайські дії, затримали. Ними виявилися 37-річна жінка, жителька Городищенського району та 29-річний уродженець Луганської області. 

Загалом шахраї виманили у довірливих громадян майже 41 тисячу доларів США та понад 220 тисяч гривень.

Обох фігурантів затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку в авто підозрюваних слідчі вилучили речові докази, які направили на експертизу.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Жінці оголошено про підозру у вчиненні 5 епізодів шахрайських дій, вчинених у місті Канів, чоловіку оголошено про підозру у вчиненні останнього епізоду шахрайських дій. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян, будьте обачними. Не робіть жодних поспішних дій із незнайомцями, це допоможе зберегти ваші кошти. Якщо ви стали жертво шахраїв, негайно звертайтеся до найближчого відділення поліції чи телефонуйте до поліції за телефоном «102». 

Запам’ятайте, при розкритті таких злочинів головне — не втратити час!

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux