Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Черкаські поліцейські затримали організатора злочинної групи, яка на підприємстві викрала гербіциди на понад мільйон гривень та побила охоронців
Опубліковано 15 вересня 2021 року о 09:43

До злочинного  угруповання  входили четверо черкащан. Організатор знаходився в активному розшуці. Наразі, його затримано. 

НАГАДАЄМО. Подія сталася 23 квітня близько 04:00 години ранку. До Уманського районного управління поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на працівників охорони колективного сільськогосподарського підприємства, що в селі Ягубець.  

Невідомі особи у балаклавах проникли на територію, нанесли трьом охоронцям тілесні ушкодження, повалили на підлогу, зв’язали їм руки пластиковими стяжками, а на голову одягнули наволочки з подушок.  

У приміщення, де зберігались сільськогосподарські хімічні препарати, зловмисники потрапили шляхом пошкодження замків. Чоловіки встигли винести зі складу ящики з гербіцидами, на суму близько  1 526 933 гривень. 

Після чого зникли у невідомому напрямку на автомобілі Renault Trafic, білого кольору, що зафіксували камери відеоспостереження.

З місця події слідчо-оперативна група вилучила слідову інформацію та інші речові докази. Також потерпілі змогли описати нападників.  

Оперативники карного розшуку Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Умані розпочали першочергові заходи для встановлення причетних до розбою осіб. 

За три місяці цілодобової роботи над розкриттям злочину, учасників злочинного угруповання встановили та в ході проведення спецоперації, 22 липня, працівники кримінальної поліції, слідчого Управління обласного главку із залученням бійців спецпідрозділу КОРД, батальйону поліції особливого призначення та працівників Уманської поліції, затримали чоловіків у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. 

Четверо затриманих, мешканці міста Черкас та Черкаського району. 

Правоохоронці провели обшуки за місцями їхнього проживання. У результаті вилучили  мобільні телефони, балаклави, зброю, одяг, який використовувався під час вчинення злочинів, грошові кошти, ємності з речовиною для захисту рослин – гербіциди та компоненти.

На підставі зібраних у ході досудового розслідування матеріалів, слідчі поліції Черкащини за процесуального керівництва прокуратури міста Умань, повідомили зловмисникам про підозру. 

Працівники поліції перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів, які сталися  на території Вінницької, Київської, Кіровоградської та Черкаської областей, де загальна сума викраденого майна складає близько п'яти мільйонів гривень.  Слідство триває.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux