Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За місяць поліція перевірила понад 56 тисяч осіб: 172 особам повідомлено про підозру за співпрацю з окупантами та диверсійну діяльність
Опубліковано 23 червня 2022 року о 18:15

Про це сьогодні, 23 червня, повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв під час брифінгу в «Укрінформі».

Олексій Сергєєв повідомив, що Національна поліція України продовжує реалізовувати заходи, передбачені правовим режимом воєнного стану, а також виконувати інші практичні поліцейські функції:

«Організовано проведення оперативно-профілактичних заходів з протидії особам, причетним до диверсійної, колабораційної діяльності, а також залучених до співпраці з агресором. Слідчі поліції документують більше 95% воєнних злочинів, що вчинені російськими військами та їх пособниками в Україні, а також інші злочини, що пов’язані з військовою агресією. Також реалізується комплекс заходів з пошуку безвісно зниклих громадян, у тому числі шляхом організації роботи відповідного call-центру. Водночас надається допомога громадянам у здійсненні евакуаційних заходів, а також супроводженні стратегічних вантажів».

Зокрема, для установлення та відпрацювання осіб, які можуть бути причетними до співпраці з окупаційними військами, колабораційної, диверсійної, терористичної та іншої діяльності, спрямованої проти України, з 26 травня Нацполіція на всій території України проводить масштабне оперативно-профілактичне відпрацювання.

«За час проведення заходів поліцейські відпрацювали понад 56 тисяч осіб. За результатами перевірки майже 2,5 тисячі передано до СБУ, 146 – заарештовано, 172 особам повідомлено про підозру. Загалом в ході відпрацювання у затриманих осіб вилучено 142 одиниць вогнепальної зброї, 90 гранат, 135 кг вибухових речовин»,  – повідомив Олексій Сергєєв.

Водночас слідчі Нацполіції розпочали понад 19,1 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил рф і їхніми пособниками. З них найбільше ¬– за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України – 13 136 проваджень, за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) – 4997, за ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) – 830.

Окрім того, Нацполіція вживає заходи, спрямовані на встановлення місцезнаходження осіб, зниклих безвісти. 

«З початку воєнного стану до органів та підрозділів поліції надійшли  звернення щодо зникнення 20 тис. осіб, з них майже половину розшукано. За вказаний період оголошено в розшук 533 неповнолітні особи, з них знайдено 360. Із числа нерозшуканих – 169 дітей зникли безвісти внаслідок бойових дій».

Також Олексій Сергєєв нагадав, що в Нацполіції за номером 0-800-21-21-51 працює гаряча лінія з питань, пов’язаних із розшуком безвісно зниклих громадян, їхнього викрадення або потрапляння у полон на території України, а також інших подій, учинених в умовах воєнного стану.

«Органи та підрозділи Національної поліції цілодобово працюють для забезпечення безпеки на всій території держави, протидії злочинності, в тому числі організованій, обстеження деокупованих територій з метою фіксації всіх злочинів, вчинених окупантами, розмінування територій, а також виконання завдань військового командування з метою відсічі збройної агресії рф»,  – повідомив Олексій Сергєєв.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux