Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
100 героїв системи МВС відзначено державними нагородами
Опубліковано 01 лютого 2023 року о 18:50

Сьогодні, 1 лютого, у МВС України відбулося вручення державних нагород працівникам Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, військовослужбовцям Національної гвардії, Державної прикордонної служби. Всього, відповідно до Указу Президента України, за виконання службового обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя під час заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф, орденами та медалями нагороджено сто героїв.  

100 героїв системи мвс відзначено державними нагородами



Вручав нагороди виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України Ігор Клименко.  

100 героїв системи мвс відзначено державними нагородами



«Завдяки кожному з вас, МВС уже 11 місяців гідно забезпечує не лише внутрішній правопорядок у державі, а й боронить нашу країну. Ми маємо багато поранених, скалічених побратимів – про них усіх слід пам’ятати і робити усе, щоби поставити у стрій, аби вони далі боронили нашу державу. Також ми втратили багато наших колег, друзів і бойових товаришів. Вони житимуть у серцях кожного з нас», - звернувся до присутніх на церемонії Ігор Клименко.  

100 героїв системи мвс відзначено державними нагородами



Він зауважив, що усі складові МВС чекає ще багато роботи на шляху до Перемоги, зокрема справді бойової. І зараз час вшанувати тих професіоналів, які можуть показати взірцевий приклад виконання службового обов’язку, щоби інші могли його наслідувати й примножувати.  

100 героїв системи мвс відзначено державними нагородами



«Перемога кується саме такими людьми, як ви. Хочу кожному з вас сказати слова вдячності за те, що ви робите вже майже рік. За 11 місяців змінилася країна й усі ми. Не змінилося лише те, що завжди було в наших серцях, і те, як ми любимо свою країну», - звернувся до нагороджених виконувач обов’язків міністра, згадавши про прикордонників та нацгвардійців, які в ці хвилини героїчно боронять українські фортеці Бахмут і Авдіївку.  

100 героїв системи мвс відзначено державними нагородами



Насамкінець заходу Ігор Клименко побажав кожному герою зберегти у цей час боротьби життя – своє, рідних, побратимів, життя наших людей України.

  

«Ті, хто сьогодні щодня зустрічаються зі смертю, з горем інших людей, це ті люди, які цементуватимуть нашу державу, її економіку на багато десятиліть уперед. Кожному бажаю не стомитися, як би важко не було. Країна пишається вами», – такі напутні слова виголосив очільник відомства героям, більшість з яких одразу поїде кожен на свою передову.100 героїв системи мвс відзначено державними нагородами

Зокрема, це Герой України солдат Роман Гломба, стрілець-зенітник підрозділу Нацгвардії, який сьогодні отримав орден «За мужність» ІІІ-го ступеня.

Цьому хлопцю із Закарпаття вдалося вже збити п’ять ворожих штурмовиків Су-25 «Грач» і одну крилату ракету. Якщо перевести це «залізяччя» у грошовий вираз, можна твердо говорити, що він «відмінусував» у ворога техніки та озброєнь на десятки мільйонів доларів.  

«Тепер їхні літаки значно рідше залітають, або намагаються триматися подалі наших позицій. Тому чекаємо на нові більш сучасні зразки іноземних зенітних ракетних комплексів, щоби і в такому разі уражати ворожі «пташки», - з неприховано-вдоволеною емоцією розповідає про свій бойовий бекграунд боєць.  

Уперше Роман не злякався «Грачів» і не розгубився 29 квітня минулого року, коли у процесі розвідки повітряного простору та прикриття наших позицій, які масовано з землі штурмував ворог, він уразив пару російських штурмовиків, що намагалися прикрити дії своєї піхоти. Потім була ще низка успішних практично снайперських влучань по ворожих цілях. Причому працював Роман Гломба із ПЗРК «Ігла» ще радянського зразка.

«Звісно, що тоді грав адреналін. А ще більше він заграв, коли від розвідки отримали підтвердження про вдале влучання в ціль. Бойовий дух піднявся неабияк!», - розповідає зенітник-нацгвардієць про свій бойовий досвід.

Гвардієць запевняє, що він готовий опанувати і складніші й ефективніші зразки зброї від наших партнерів, якщо такі надійдуть у підрозділ.100 героїв системи мвс відзначено державними нагородами

Начальнику поліції Запорізької області полковнику поліції Артему Киську вручили орден Богдана Хмельницького ІІІ-го ступеня. Перебуваючи на посаді заступника начальника ГУНП в Донецькій області, він зміг сформувати та очолити зведений загін Нацполіції, що виконував службово-бойові завдання в оточеному ворогом Маріуполі.    

«Одним з найголовніших наших здобутків з тієї складної маріупольської історії стало налагодження системи комунікації між оборонцями міста, правоохоронцями, екстреними й рятувальними службами. Ми там винайшли свій унікальний алгоритм роботи та взаємодії із цивільними людьми, які не змогли виїхати та страждали від обстрілів, дефіциту інформації і нормального побуту. Все це ми намагалися їм забезпечити попри щоденний ризик, коли кожна твоя година і навіть хвилина життя може бути останньою», – ділиться своїм досвідом Артем Кисько.

Війна, як він зазначає, стала для всіх нескінченним уроком, новою водночас теорією і практикою. Тепер поліцейські, принаймні прифронтових регіонів, добре навчені не лише суто своєму функціоналу. Вони добре розуміють протоколи надання екстреної меддопомоги, знають, як організувати гасіння пожежі та розбір завалів, розуміють, як влаштовані міські комунікації і як слід реагувати тоді, коли вони стають уразливими.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux