Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інформація щодо зникнення 100 тонн конфіскованого соняшникового насіння на Лисянщині не відповідає дійсності
Опубліковано 07 жовтня 2020 року о 16:18

У мережі Інтернет опублікована стаття з назвою «У кого зброя і «корочки» - той і правий: на Лисянщині поліцейські «загубили» 100 тонн конфіскованого соняшникового насіння». Вказана інформація не відповідає дійсності.  

Слідчим управлінням ГУНП в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України у вересні 2020 року проводилися слідчі дії, санкціоновані судом на трьох земельних ділянках, розташованих в адміністративних межах Журженецької сільської ради Лисянського району Черкаської області, які відносяться до земель історико-культурного призначення. В ході слідчої дії виявлений на цих земельних ділянках врожай сільськогосподарських культур, вилучений як речовий доказ у провадженні з дотриманням вимог кримінального-процесуального законодавства. В подальшому, на вилучений врожай судом накладений арешт з метою збереження речових доказів на час досудового розслідування.

При цьому, на момент розгляду клопотання про арешт вилученого врожаю сільськогосподарських культур, орган досудового розслідування надав до суду відомості про осіб, які можуть претендувати на даний врожай. Судом дані особи викликалися, однак в судове засідання не з’явилися. 

На даний час органом досудового розслідування не встановлено осіб, які мають право на вилучений врожай сільськогосподарських культур і жодна особа не зверталася з будь-якими заявами до поліції, як законний володілець вилученого врожаю. 

Що стосується заяв фермера с. Журженці Лисянського району Черкаської області, який повідомляє у вказаній вище публікації про причетність поліцейських до крадіжки вилученого врожаю, такі заяви жодного підґрунтя не мають, оскільки слідчими під час вилучення врожаю документально та технічно зафіксована його фактична кількість і передача на відповідальне зберігання юридичній особі, яка залучена у кримінальному провадженні в якості спеціаліста. В правовій державі, такі заяви повинні бути предметом розгляду уповноважених правоохоронних органів з наданням заявником відповідних доказів на підтвердження своєї заяви про вчинення злочину поліцейськими, а не просто робити публікацію на сторінці в соціальній мережі з метою дискредитації поліцейських. Згаданий фермер, під час його допиту у кримінальному провадженні, категорично заперечив наявність в нього прав на вилучений врожай соняшника, про який йдеться в публікації. Також, на даний час жодна особа не зверталася до суду із заявами про скасування арешту на врожай, як його законний володілець.

Досудове розслідування триває, слідчими встановлюється точна сума заподіяних державі збитків, внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок історико-культурного призначення.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux