Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Арсен Аваков іноземним спостерігачам: На виборах немає ризиків від радикальних груп, якщо їх не використають кандидати
Опубліковано 29 березня 2019 року о 10:12

Дестабілізація ситуації можлива лише якщо буде таке рішення одного із кандидатів, але  МВС впорається з цим. Про це сьогодні, 28 березня, розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з представниками Світового Конгресу Українців та Національного Демократичного Інституту (США), які є спостерігачами на виборах.

«Міф перший: «радикальні групи зірвуть вибори». Цей міф не відповідає дійсності, оскільки у нас достатньо сил запобігти такій ситуації будь-де, де вона може виникнути. Міф другий: «радикальними групами керує МВС і це особиста армія Авакова». Цей міф більше пов'язаний з емоціями та політикою, коли декілька кандидатів не знають, як відповідати на питання радикалів та намагаються змістити акценти», - заявив Арсен Аваков.

Очільник МВС підкреслив, що навіть якщо і виникне будь-яка позаштатна ситуація, вона буде дуже швидко врегульована.  

«У нас немає ніяких ризиків від радикальних груп не під час, ні після виборів. І навіть, якщо щось станеться на окремій виборчій дільниці, це буде локалізовано дуже швидко. У нас достатньо сил, а в них немає сил чинити опір», - сказав глава МВС.

«Я закликаю, не переводьте фокус своєї уваги на радикальні групи, це не ризик. Ризик в тому, що їх можуть використати хтось із штабів», - зазначив міністр внутрішніх справ.

За словами Арсена Авакова, ризик дестабілізації ситуації після першого туру виборів все ж існує, але такий розвиток подій можливий лише за рішенням окремих кандидатів:

«Ризиком може бути рішення одного із штабів кандидатів у разі, якщо розрив між ними виявиться невеликим і буде багато звернень про порушення. У такому випадку ними можуть бути використані радикальні групи, а потім в ситуацію може втрутитися країна-агресор і це може стати набагато більшим ризиком», - наголосив Арсен Аваков.

Глава МВС підкреслив, що закликав всіх кандидатів не вдаватися до вуличних протестів і дотримуватися закону.

«Тим не менш, мій прогноз, що ми отримаємо спокійний розвиток подій», - резюмував Арсен Аваков.

«Пане міністр, ви виконали те, що обіцяли. Забезпечили прозорі вибори», - сказав голова делегації Національного Демократичного Інституту, колишній посол США в Україні (2006-2009), віце-президент з питань Близького сходу та Африки Інституту миру (США) Вільям Тейлор. 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux