Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Арсен Аваков: Україна та США співпрацюватимуть у боротьбі із міжнародним наркотрафіком
Опубліковано 17 квітня 2018 року о 09:57

Про це 16 квітня йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з Адміністратором Управління протидії наркозлочинності Мін’юсту США Робертом Паттерсоном. У перемовинах також взяв участь перший заступник глави Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

«Для нас дуже важлива співпраця з іноземними правоохоронними органами, зокрема, в питаннях протидії наркозлочинності. Адже сьогодні злочинні угруповання діють не тільки в рамках кордонів однієї країни. Вони активно використовують інноваційні технології, цифрові платіжні платформи та віртуальну криптовалюту. І в цьому випадку, для збору електронних доказів, необхідно організувати взаємодію з іншими органами, в тому числі й на міжнародному рівні», ‑ зазначив Арсен Аваков.

Він повідомив, що сторони погодили Меморандум про співробітництво між Національною поліцією України та Управлінням протидії наркозлочинності Мін'юсту США.

«Сьогодні ми на завершальному етапі підготовки меморандуму про співпрацю і сподіваємося на плідну роботу. Окрім цього, наші поліцейські пройдуть навчання в DEA, а Управління вирішило направити свого фахівця для постійної роботи та консультування до України», ‑ додав очільник МВС.

Своєю чергою, перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що українська та американська сторони дійшли домовленості про створення спільної контактної групи «Україна - Туреччина - DEA» для протидії транскордонним організованим злочинним групам та незаконному обігу наркотиків.

«Ми плануємо створити спільну групу по боротьбі із міжнародним наркотрафіком, а також для обміну оперативною інформацією», ‑ зазначив В'ячеслав Аброськін.

Він додав, що наразі у Нацполіції триває робота над реформуванням підрозділів протидії наркозлочинності.

«Ми зміцнили кадровий потенціал Департаменту, підібрали правильно мотивованих працівників. Провели відкритий набір, кожен претендент пройшов перевірку на поліграфі. Відібрані оперативники почали навчання за стандартами західного зразка», ‑ додав начальник кримінальної поліції  В’ячеслав Аброськін.

Він також нагадав, що в липні 2017 року між Національною поліцією і американською стороною було підписано план спільних дій по реалізації проекту міжнародної технічної допомоги департаменту протидії наркозлочинності.

«Ним передбачена довгострокова фінансова підтримка в розвитку Департаменту за зразком передових правоохоронних органів, які ведуть боротьбу з наркобізнесом. В даний час вже виділено перший транш в розмірі $ 1 млн», - зазначив перший заступник голови НПУ.

Довідково

Управління боротьби з наркотиками (DEA) — агентство у складі Міністерства юстиції США, що займається виконанням федерального законодавства про наркотики. У повноваження агентства входить не лише контроль обігу наркотиків всередині країни, але і припинення виробництва цих речовин в іноземних державах. Наразі в DEA налічується понад 4600 спеціальних агентів, 680 аналітиків і 4100 співробітників допоміжного персоналу, включаючи фахівців-хіміків, слідчих по контролю за витоком прекурсорів та наркотичних ліків і адміністративних фахівців.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux