Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безбарʼєрність та інклюзивність: Черкаське районне управління поліції доступне для всіх
Опубліковано 08 серпня 2024 року о 16:17

Сьогодні маломобільні групи населення проінспектували безбар’єрність Черкаського підрозділу. Вони відмітили, що після реконструкції установи, тут стало комфортно всім. 

У Черкаському райуправлінні поліції, в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні та подальшого розвитку системи «Custody Recоrds», облаштували приміщення і прилеглу територію відповідно до потреб маломобільних груп населення та людей з інвалідністю. 

— Зокрема, облаштували пандус та дзвінок, яким викликають працівника поліції, щоб допоміг піднятися усередину та надати всю інформацію. Також в приміщенні створили й інші умови, аби люди почували себе комфортно та отримували належний рівень безбар’єрності, – розповів заступник начальника Черкаського райуправління поліції Олександр Овсієнко. 

Розбудова безбар’єрного простору — це нагальна вимога часу. Плануємо продублювати шрифтом Брайля важливу інформацію на табличках і вказівниках та виконати ще ряд робіт, каже представник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Олександр Грама. 

— Сьогодні ми запросили до Черкаського райуправління поліції маломобільні групи населення, аби під час інспекції врахувати їхні побажання. Нині працюємо над тим, щоб створити безбар’єрне середовище у кожному поліцейському підрозділі Черкащини. Послуги правоохоронців мають бути якісні та доступні для всіх, а люди з інвалідністю мають почуватися зручно та без перешкод звертатися по допомогу до правоохоронців, — зазначив Олександр Грама. 

— Як людині, яка користується кріслом колісним, мені випала нагода протестувати пандус у відділі поліції Черкас, — ділиться враженнями представник ГО "Канівська організація осіб з інвалідністю "Відродження" Микола Баландін. — Працює. Зручний під’їзд, продумана можливість користувачу крісла колісного безперешкодно потрапити усередину приміщення. 

Також територіальне відділення “проінспектували” ветеран, учасник ігор нескорених — Вадим Мазніченко, голова правління Черкаської обласної організації УТОС — Алла Козлова, представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській обласній державній адміністрації — Наталія Капустян, депутат Черкаської міської ради Валерія Шинкарьова, заступниця керівника КЗ Черкаський навчальний реабілітаційний центр "Країна добра Черкаської обласної ради" Ірина Мотильова, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області Максим Тептюк та регіональний координатор взаємодії з громадськістю УВРУ з прав людини в Черкаській області Людмила Проценко.

Відділ комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux