Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпечна громада: Начальник поліції області Вячеслав Гурін провів робочу нараду з головами територіальних громад
Опубліковано 18 лютого 2023 року о 09:55

Говорили про безпекову ситуацію на Черкащині, укомплектування нового поліцейського спецпідрозділу «Лють» та роботу новоствореного телеграм каналу “Безпечна Черкащина”.

17 лютого у Головному управлінні Національної поліції відбулася нарада за участі начальника ГУНП в Черкаській області Вячеслава Гуріна, заступника начальника Сергія Коваленка, представників штурмових бригад “Лють”, фахівців Управління поліції охорони в Черкаській області та голів територіальних громад Черкащини. Під час наради йшлося про співпрацю, стан захищеності населення, підтримання правопорядку та безпеки на території громад.  Вячеслав Гурін наголосив на тому, що одним з пріоритетних напрямків роботи поліції Черкащини є боротьба з наркозлочинністю. Також начальник поліції області нагадав, що на Черкащині створено Telegram чат, до якого можна повідомляти про правопорушення.

“Ми створили чат в Telegram “Безпечна Черкащина”. Він є інструментом комунікації з громадянами та дозволяє оперативно обмінюватися інформацією з черкащанами й оперативно реагувати на події про які вони повідомляють. Повідомлення в чаті опрацьовують оператори лінії 102, працівники чергових частин ГУНП в Черкаській області та Управління патрульної поліції, також до чату вже приєдналися працівники ДСНС”, — акцентував Вячеслав Гурін. 

Представник штурмової бригади “Лють” Андрій Пєстрєцов детально розповів про те, як проходить відбір кандидатів, які вимоги до охочих вступити до лав підрозділу. 

“Якщо людина виявила бажання проходити службу в поліцейському підрозділі вона може подати заявку онлайн, заповнити анкету в місцевому ЦНАПі або звернутися до рекрутингового центру в обласному Главку поліції. Наша мета надати повну інформацію про підрозділ, щоб люди свідомо приходили до нас. Сила нашого підрозділу в тому, що ми всі добровольці”, — наголосив Андрій Пєстрєцов.

Про переваги взяття під охорону навчальних закладів доповів представник Управління поліції охорони в Черкаській області Сергій Щербина. 

“На сьогодні працівниками поліції охорони взято під охорону близько 300 навчальних закладів області. Такий комплекс охоронних заходів вже довів свою ефективність. Серед найбільш поширених це — “тривожна кнопка”, фізична охорона, встановлення рамок металодетектора, сигналізації різних типів та відеоспостереження. Все це дає змогу безпечно організувати  навчальний процес та забезпечити безпеку дітей”, — розповів Сергій Щербина.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux