Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека дітей в інтернеті: поради поліцейських
Опубліковано 18 березня 2024 року о 14:34

Інтернет-технології стали природною складовою життя дітей. Комп′ютер є не тільки розвагою, але й засобом для навчання, спілкування, самовираження та розвитку особистості. Інтернет-простір для дітей – це інший світ, і тільки дорослі можуть захистити їх від небезпеки у ньому.

Черкаські правоохоронці нагадують батькам прості правила, які допоможуть убезпечити дітей в онлайн-просторі.

Разом з дітьми розробіть правила користування інтернетом. Особливо домовтеся з ними про прийнятий час роботи в інтернеті і сайти, на які вони збираються заходити.

Знайдіть час для відвідування сайтів разом з ними та заохочуйте дітей ділитися з вами їхніми знаннями в інтернеті.

Якщо діти спілкуються в чатах, використовують програми миттєвого обміну повідомленнями, грають або займаються чимось іншим, що вимагає реєстраційного імені, допоможіть дитині його вибрати й переконайтеся, що воно не містить ніякої особистої інформації. Та поясніть, що давати свої паролі не можна нікому, крім батьків, навіть найближчим друзям.

Наполягайте на тому, щоб діти ніколи не розповідали своєї адреси, номера телефону або іншу особисту інформацію. Наприклад, місце навчання або улюблені місця для прогулянки.

Поясніть, що на невиховані й грубі листи не потрібно відповідати. Якщо отримали такі листи, то потрібно сповістити про це батьків. Та не слід погоджуватись на зустрічі з людьми, яких вони знають тільки з інтернету.

Навчіть своїх дітей відповідальному та етичному поводженню в онлайні. Вони не повинні використовувати інтернет-мережу для розповсюдження пліток, погроз іншим та хуліганських дій.

Наполягайте, щоб діти не завантажували музику, комп'ютерні ігри та інші програми без вашого дозволу. Оскільки небезпечно переходити на посилання, адреси яких вам невідомі.

Контролюйте діяльність дітей в інтернеті за допомогою сучасних програм. Вони допоможуть відфільтрувати шкідливий вміст, з'ясувати які сайти відвідує дитина і що вона на них робить.

Дотримуючись цих простих правил ви можете максимально захистити дитину від негативного впливу всесвітньої мережі інтернет.

Найголовніше, дитина повинна розуміти, що ви не позбавляєте її вільного доступу до комп’ютера, а оберігаєте! Дитина повинна вам довіряти.

Відділ комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux