Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чемпіон України з боксу, майстер спорту міжнародного класу спецпризначенець Олег Прудкий: загинув у боротьбі з російськими окупантами
Опубліковано 12 жовтня 2022 року о 09:00

З перших днів війни він вступив до зведеного полку спеціального призначення Національної поліції «Сафарі». Виконував завдання у Запорізькій області, захищаючи рідну землю від російських загарбників. Життя Олега обірвалося  22 травня під час ракетного обстрілу російською армією.

Чигиринщина – древня земля козацької слави. Цей край став центром духовного відродження українського народу, а Чигирин – першою столицею незалежної гетьманської держави. 

Саме тут народився Олег Прудкий, в чиїх жилах текла кров переможця ще з юних літ. Йому не було рівних на боксерських рингах дитячої юнацької спортивної школи у Чигирині. Швидкий, технічний з потужним ударом Олег в 19 років став членом Національної збірної команди України з боксу. 

Його тренер розповів про те, що на тренування Олегу доводилось їздити із села до міста за тринадцять кілометрів. Зазвичай автобус зупинявся навпроти спортивної  зали, а тренер,  дивлячись у вікно, рахував  скільки учнів приїхало і планував, яким буде тренування. 

“Одного разу був дощ і — автобус не приїхав. Я вишикував своїх чигиринських хлопців й почав проводити тренування. Згодом мені хтось говорить: «Володимирович, дивіться, хто це біжить?». Дивлюсь, з боку села біжить хлопчина. Я його відразу впізнав — це був Олег Прудкий. Тоді я відповів — це біжить чемпіон”, — згадує тренер. 

Він мав величезну силу духу та прагнення до перемоги. Молодий спортсмен  весь вільний час і всі сили приділяв спорту. Результат не змусив себе чекати - Олег став дворазовим чемпіоном України з боксу серед чоловіків, бронзовим призером Чемпіонату світу серед студентів у 2012 році у м. Баку (Азербайджан), призером багатьох Міжнародних турнірів групи «А».

Ні хвилини відпочинку – тільки вперед до нових титулів та спортивних здобутків. У 2013 році черкаський боксер отримав довгоочікуване звання майстра спорту міжнародного класу України з боксу.

Одночасно Олег працює спортсменом-інструктором штатної збірної команди України з боксу Державної служби молоді та спорту.

Маючи великий практичний досвід у спорті, вирішує опанувати  теоретичний  його бік, вступивши до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, який закінчив у 2014 році за напрямком «Фізичне виховання».

Готовий тілом і розумом до підкорення нових спортивних вершин Олег бере участь у Всесвітній серії боксу – клубному чемпіонаті світу у відомій команді «Українські отамани».

У 2015 році непереможний боксер вступає до лав Національної поліції України. Цього ж року Олег одружується з коханою дівчиною Мар’яною. У люблячого подружжя народжується дві донечки Соломійка та Емілія. 

“Він був таким добрим, світлим, найкращим чоловіком, найкращим татом у світі”, — каже дружина.

“Олег для мене був взірцем того, як потрібно ставитись до дітей та дружини. Він готовий завжди був прийти на допомогу другу, напарнику, перехожому. Це не та людина, яка могла комусь відмовити», — розповідає про Олега його друг.

 “Дуже хочеться втілити мрію Олега. Він хотів організувати великий забіг, в якому б взяли  участь колеги по службі, спорту, діти та всі охочі. Йому б сподобалось”, — не стримуючи емоцій говорить подруга Тетяна.

Успішна людина - успішна у всьому. У червні 2016 року молодий правоохоронець пройшов навчальний курс з прикладної стрільби для інструкторів патрульної поліції за програмою Всеукраїнської федерації стрілецьких видів спорту. У 2017 році здобув повну вищу юридичну освіту в Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю «Право». А вже у 2018 році пройшов підвищення кваліфікації у Донецькому юридичному університеті МВС України за професійною програмою «Поліцейських патрульної поліції».

Бажання вдосконалюватися і долати нові вершини приводить Олега до спеціального підрозділу поліції «КОРД».

З січня 2022 року спецпризначенець продовжує службу на посаді  старшого інспектора 4-го відділу з проведення спеціальних операцій (штурмового) управління «КОРД» ГУНП в Черкаській області.

З перших днів війни він вступив до зведеного полку спеціального призначення Національної поліції «Сафарі». Виконує завдання у Запорізькій області, захищаючи Україну від російських окупантів.

22 травня 2022 року під час несення служби в місце, де знаходився Олег, було завдано удару, в результаті якого поліцейський загинув. 

Тепла травнева ніч принесла трагічну звістку. Ряди небесного козацького війська поповнились ще одним чигиринським отаманом.

Вічна пам'ять Герою !



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux