Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Денис Монастирський: Як тільки починається ракетний обстріл, на службу 102 ми отримуємо безліч дзвінків із різних регіонів від небайдужих громадян
Опубліковано 06 грудня 2022 року о 12:08

Про це сьогодні, 6 грудня, сказав Міністр внутрішніх справ України під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини». Обговорили документацію уламків після ракетного обстрілу, механізм ідентифікації їхнього місцезнаходження, дотримання комендантської години та патрулювання вулиць у темну пору доби.

Міністр зазначив, що робота над документацією ракетних уламків після вчорашнього обстрілу триває: «Звичайно, вона займе кілька діб. Працюють слідчі Національної поліції, Служби безпеки України та Генеральної прокуратури. Щоб знайти й зафіксувати кожен приліт, кожну збиту ракету та кожні залишки. Після цього ці залишки відправляються на експертизу для того, щоб чітко встановити й покласти ці докази в кримінальне провадження для того, щоб потім продемонструвати світу».

Очільник МВС подякував Повітряним силам, які за його словами вчора спрацювали на відмінно. До того ж він висловив вдячність громадянам, які йшли в укриття та розповів про нову запроваджену функцію, коли підрозділи поліції та ДСНС здійснювали об’їзди навколо об’єктів критичної інфраструктури, давали додаткове оповіщення повітряної тривоги через автомобілі.

Щодо механізму оперативного встановлення місцезнаходження падіння уламків ракет, Денис Монастирський розповів про взаємодію із громадянами: «Як тільки починається ракетний обстріл, на службу 102 отримуємо безліч дзвінків із різних регіонів від небайдужих громадян, які бачили прольоти ракет, бачили як збивають ракети, вони передають нам багато відео з власних телефонів, які потім стають доказами в кримінальних провадженнях».

«Все це збирається і поліція, звичайно, уже розуміє, де відбулося зіткнення ракети. У кожному окремому випадку ми знаходимо місцезнаходження ракети, документуємо, і в зазвичай нам допомагають саме громадяни, які підказують, дають відео та свідчення», — наголосив він.

Також обговорили дотримання комендантської години та роботу поліції.

«Для всіх нас комендантська година стала, на жаль, звичним явищем. І найбільший виклик для Національної поліції, для всіх сил оборони — обстріли, коли відсутнє світло на вулицях. Ми подвоюємо кількість поліцейських патрулів та піших нарядів. Залучаємо добровольчі формування територіальних громад та представників територіальної оборони, які допомагають поліції. Навіть останнім часом ми розуміємо необхідність залучення курсантів вишів Міністерства внутрішніх справ України, щоб вони допомагали патрулювати та захищати важливі об’єкти критичної інфраструктури. Лише протягом минулої доби вийшли 7 тис. нарядів поліції».

Щодо дотримання комендантської години Міністр наголосив, що рівень дисциплінованості виріс. За його словами люди звикли, що до 23 години їм потрібно бути вдома. Більшість громадян дотримується відповідних правил і це спрощує роботу всіх правоохоронних органів.

«Я хочу зазначити, що ті блокпости, які функціонують в країні, а їх наразі близько 250, вони також продовжують працювати, на них затримують людей, перевіряють на причетність до колаборантської діяльності, особливо тих, хто перебуває на деокупованих територіях», — сказав він.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux