Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Денис Монастирський: найближчим часом Уряд планує збільшити кількість піротехніків на 500 осіб
Опубліковано 08 грудня 2022 року о 23:05

Про це сьогодні, 8 грудня, сказав Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини». Обговорили розмінування деокупованих територій, потреби ДСНС України, оповіщення поліцейськими та рятувальниками про повітряну тривогу, а також регулювання дорожнього руху під час відключення електроенергії. 

«Безперечно, кількість людей, які займаються розмінуванням, — зросла. І ми розуміємо, що ця цифра наступного року значно збільшиться. Сьогодні фахівці з Національної поліції та ДСНС проводять гуманітарне розмінування: житлових об’єктів, об’єктів інфраструктури та доріг для того, щоб можна було пересуватися і забезпечувати елементарні потреби людей», — наголосив очільник МВС. 

Він зазначив, що влітку цього року Уряд вдвічі збільшив кількість піротехніків ДСНС, а найближчим часом планує підсилити ще на 500 осіб.

Міністр розповів про необхідність машин для механізованого розмінування. Він повідомив, що піротехніки вже отримали таку від UNITED24, також техніка очікується також від міжнародних партнерів, зокрема Японії та Канади. 

Міністр розповів про 4-х поліцейських, які загинули 7 грудня під час розмінування Херсонської області: «Ці загиблі — герої. Щойно указом Президента України начальнику Головного управління Нацполіції в Черкаській області Михайлу Куратченку присвоєно звання Героя України посмертно, іншим хлопцям, які загинули — ордени «За мужність».

«Жертвуючи своїм життям та здоров’ям, хлопці з поліції та ДСНС рятують всіх нас, забезпечуючи можливість життя на деокупованих територіях. Пам’ятаймо про це, бо ціна, на жаль, дуже велика».  

На запитання журналіста щодо роботи системи оповіщення про повітряну тривогу під час відсутності світла та зв’язку, Денис Монастирський розповів про алгоритм дій: «Під час останнього масованого обстрілу ми випробували систему, коли в містах, особливо навколо об’єктів критичної інфраструктури, виїжджали на автомобілях службовці поліції та ДСНС. У гучномовці оголошували повітряну тривогу. Ми спостерігали, як люди набагато жвавіше реагують, пересуваються в укриття». 

Щодо забезпечення регулювання на дорогах в години відключення електроенергії очільник МВС повідомив, що збільшується кількість автопатрулів, регулювальників і піших патрулів. У тому числі залучаються до патрулювання добровольчі формування територіальних громад та Сили територіальної оборони. 





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux