Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Денис Монастирський провів розмову з міністром внутрішніх справ Великої Британії Суеллою Браверман
Опубліковано 13 жовтня 2022 року о 10:36

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський ознайомив британську колегу із роботою органів системи МВС України у воєнний час та наголосив, що вони сьогодні складають близько чверті усіх сил оборони країни.

Він подякував за активну позицію Уряду Великої Британії щодо підтримки України у протистоянні країні-агресору, за надану британською стороною гуманітарну допомогу для органів системи МВС, особливо для підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії в свою чергу висловила слова підтримки українському народові та запевнила у готовності і в подальшому підтримувати МВС України.

«Ми захоплюємося українським народом, силою та мужністю, які ви демонструєте під час цієї загарбницької війни та готові і надалі підтримувати для відсічі цієї агресії та її наслідків» - зазначила міністр.

Також акцентовано увагу на необхідності проведення гуманітарного розмінування територій України, забруднених ворожими мінами та вибухонебезпечними предметами.

«Ця проблема є однією з пріоритетних, що потребує уваги та вжиття відповідних заходів, оскільки відновлення міст і сіл, звільнених від окупантів, неможливе без цього»

Під час розмови сторони окремо обговорили питання захисту українських громадян, які отримали тимчасовий захист у Великій Британії. 

«Ми вдячні Уряду Великої Британії за ту підтримку, яку було надано нашим громадянам, які змушені були залишити свої домівки та втікати від жахів війни. Ми сподіваємося, що Уряд Великої Британії продовжить і надалі підтримувати українців, які тимчасово перебувають у Британії» - зазначив Денис Монастирський.

Окремо сторони зупинилися на обговоренні важливості взаємодії правоохоронних органів країн, зокрема у сфері протидії кіберзлочинності та протидії торгівлі людьми, а також можливості долучення військовослужбовців Національної гвардії України до тренувань в рамках операції Interflex, де вони зможуть вивчити і тактику ведення бою, і використання новітніх видів озброєння тощо.

Також очільники МВС обговорили питання посилення взаємодії у документуванні воєнних злочинів, вчинених російськими військовими проти мирного населення, оскільки пані Браверман в минулому займала посаду Генерального прокурора Англії та Уельсу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux