Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Для захисту затриманих і правоохоронців: як у Черкасах працює оновлений ізолятор тимчасового тримання
Опубліковано 15 березня 2023 року о 16:04

Нагадаємо, 25 січня, відбулося відкриття оновленого ізолятора тимчасового тримання № 1 Головного управління Національної поліції в Черкаській області після проведення капітального ремонту, який відповідає усім європейським стандартам та вимогам й дозволяє на належному рівні забезпечувати права затриманих. 

З метою поліпшення умов праці та тримання затриманих осіб в ІТТ відновили всі комунікації, а також встановили сучасні системи відеоспостереження, які поєднані з інформаційною підсистемою “Custody Records”. 

Система Custody Records передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. Така система захищає затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечує самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.

Система починає фіксувати затриманого ще в момент його в'їзду на територію ізолятора. Перша відеокамера розміщена на вході. Спочатку затриманого реєструють у журналі в оперативного чергового, потім — в інспектора з прав людини вже в електронній формі. Ведення електронної бази значно знижує ризик маніпуляцій даними.

Під час первинного опитування до електронної анкети інспектор вносить усю необхідну інформацію про затриману особу. Завдання інспектора — перевірити, чи всі права були дотримані. Спектр питань різноманітний. У разі виявлення порушення прав затриманого, інспектор має не тільки на це відреагувати, а й забезпечити їхнє дотримання.

Далі отримана інформація надходить до єдиної бази. Дистанційний доступ до всіх відеокамер будь-якого ІТТ має Управління забезпечення прав людини при Національній поліції. Перевага цієї системи в тому, що ці дані не сховаєш.

Система відеоспостереження фіксує усі приміщення ІТТ, за винятком санвузлів у камерах затриманих. Запис того, що відбувається, триває цілодобово. Відеозаписи в базі даних зберігаються 30 днів. У разі виникнення конфліктної ситуації, сторона захисту зможе отримати необхідний відеозапис.

У приміщенні облаштовані кабінети для проведення слідчих дій, побачень з адвокатами. Належні умови створені й для особового складу, який несе службу у цілодобовому режимі. Для правоохоронців облаштували зручну чергову частину, робочі кабінети та кімнату відпочинку.


Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux