Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До Дня Нацполіції Президент Володимир Зеленський відзначив поліцейських
Опубліковано 04 липня 2024 року о 19:40

Сьогодні, 4 липня, відбулось урочисте шикування з нагоди відзначення 9-ї річниці з дня створення Національної поліції України. 

У цей день правоохоронців Президент України Володимир Зеленський привітав особисто та вручив державні нагороди – ордени «За мужність» ІІ та ІІІ ступеня, княгині Ольги ІІІ ступеня, Данила Галицького та генеральські звання.

В заході взяли участь представники Офісу Президента та різних силових відомств, Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та Голова Національної поліції Іван Вигівський.

Президент Володимир Зеленський подякував правоохоронцям за їхню сумлінну службу. Він наголосив, що попри війну, Національній поліції вдається втримувати безпекову ситуацію всередині країни та мужньо нести службу разом з іншими підрозділами Сил безпеки й оборони України.

«Національна поліція здійснює евакуацію наших людей із прифронтових міст і сіл та допомагає тим, хто перебуває під російськими обстрілами. Поліцейські завжди прибувають на місця влучань російських ракет і дронів, завжди одними з перших надають допомогу абсолютно всім постраждалим», - сказав Президент.

Очільник держави відзначив роботу слідчих, які розслідують воєнні злочини рф та подякував легендарному підрозділу поліції «Білі янголи», який рятує людей із найнебезпечніших районів поблизу лінії фронту.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих правоохоронців, всіх героїв та захисників.

Кращі працівники різних підрозділів поліції, а також поліцейські, які несуть службу в прифронтових регіонах, отримали нагороди від Президента.

Також Указом Президента України присвоєно спеціальні звання генерал-поліції третього рангу начальнику ГУНП в Запорізькій області Артему Киську, заступнику голови Нацполіції Геннадію Федорюку та начальнику ГУНП в місті Києві Дмитру Шумейку.

Своєю чергою Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відзначив особовий склад Нацполіції.

«Починаючи з 2015 року Національна поліція дуже сильно змінилася. Ми замінили понад 70 % особового складу і як показує час та широкомасштабна війна – ми усе робили й робимо вірно. Якби не поліція – на вулицях був би хаос. Але навіть попри війну ви дали кожному громадянину нашої держави відчуття безпеки. Коли люди розгублені та хочуть спокою і безпеки для своїх дітей – ми всі на службі», – заявив Ігор Клименко.

Міністр Ігор Клименко вручив поліцейським заслужені ордени, медалі та відомчі заохочувальні відзнаки МВС України «Вогнепальна зброя».

Голова Національної поліції Іван Вигівський насамперед подякував своєму особовому складу за службу та наголосив на важливості кожного підрозділу. Він згадав, як поліція реформувалася та розвивалася всі ці роки.

«Сьогодні 9 років із моменту створення Національної поліції України. Всі пам’ятаєте як все починалося, 2015 рік – це патрульна поліція, це молоді хлопці та дівчата, які прагнули змін. 2016 рік – це створення спецпідрозділу «КОРД». Сьогодні все частіше ми вводимо спецоперації для затримання озброєних злочинців», - сказав Іван Вигівський.

За цей час були втілені в життя низка проєктів, які успішно працюють. Зокрема, «Custody Records» - як спосіб захисту прав і свобод громадян, а також проєкти розвитку відеоспостереження, відеоаналітики, а також безпековий проєкт «Поліцейський офіцер громади», який націлений на наближення поліцейських послуг для кожного українця.

Окрім цього створено потужні підрозділи Департаменту стратегічних розслідувань, Кіберполіції, кримінального аналізу, а також Центр авіаційного забезпечення Нацполіції.

З початком війни поліцейські функції розширилися – документування воєнних злочинів рф, евакуація населення та гуманітарна допомога. Крім того, поліцейські виконують одну з найголовніших функцій - разом із Силами безпеки й оборони України знищують ворога. До зведених загонів Нацполіції створених у 2014 році вже сьогодні долучилися бойові підрозділи Нацполіції «Лють» та «Хижак».

«Кожен із вас на своєму рівні ефективно виконує свою роботу. Дякую вам за службу, за те, що всі об’єднані одними думками про Перемогу. Ми повинні тримати внутрішній фронт і, звісно, допомагати Силам безпеки й оборони України», - зауважив Іван Вигівський.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux