Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Євгеній Єнін розповів про деталі роботи підрозділів системи МВС на деокупованих територіях
Опубліковано 13 вересня 2022 року о 10:20

На деокупованих територіях Харківської області вже в повному обсязі працюють поліцейські, фахівці ДСНС України, Нацгвардійці та прикордонники. Про це в ефірі телемарафону #UAразом заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін. 

«Сили оборони потужним і впевненим натиском звільняють українські міста і села, а тепер таким же потужним і впевненим натиском на звільнених територіях вже почали проводити спеціальні заходи підрозділи системи МВС. Головна мета – повернути закон, порядок і безпеку до міст, відновити життєдіяльність територій, які були під російським гнітом. І що важливо – не допустити повторної окупації. Хочу наголосити, що поліція, рятувальники, поліція, прикордонники, працівники ДМС – у кожного з них є чіткі напрямки роботи щодо відновлення життєдіяльності на деокупованих територіях», - сказав Євгеній Єнін. 

За словами першого заступника очільника МВС, поліцейські вже в повному обсязі працюють на звільнених територіях Харківської області, вже зафіксували близько 40 воєнних злочинів. 

«Окупанти були на цих територіях досить тривалий час і звичайно вони робили все для того, щоб приховати сліди своїх злочинів. Йдеться про спалення документації, приховування тіл, низка інших речей, які досліджують слідчі поліції спільно з вибухотехніками. Крім цього ми здійснюємо перевірки – може бути обмежений рух транспортних засобів, здійснюватись перевірка документів. Всі ці заходи направленні на виявлення можливих залишків військових противника та диверсійно-розвідувальних груп, які можуть залишатися на звільнених територіях. Нам вже вдалося виявити замаскованого лнрівця та дрівця», - зазначив Євгеній Єнін. 

Також Євгеній Єнін зазначив, що на деокупованих територіях посилено роботу з боку ДСНС. 

«Ми залучили наші резервні підрозділи ДСНС, це понад 1 тисяча осіб та 350 одиниць техніки. Триває пошук постраждалих, надання медичної допомоги, розбір завалів будівель і споруд Вже в готовності маємо 10 пересувних електростанцій для забезпечення населення та аварійного електорпостанчання для об’єктів соціального призначення. Вже відновлено роботу чотирьох пожежно-рятувальних підрозділів на території Харківської області і так само відновлюється робота відділків поліції», - додав перший заступник міністра внутрішніх справ. 

Крім того, він зауважив, що вже почалося розмінування деокупованих територій: «Спеціалісти Нацгвардії почали діяти ще в момент початку контрнаступу в межах виконання бойових завдань, після цього ми залучили піротехніків ДСНС та вибухотехніків поліції. Вибухотехнічна служба Нацполіції за кілька останніх днів здійснила декілька десятків виїздів і вилучила близько 990 вибухонебезпечних предметів і оглянули загальну територію 210 гектарів лише на території Харківської області. На тих ділянках, де ми вийшли на кордон, будуть здійснені всі заходи для нормальної роботи прикордонної служби, включно з інженерно-технічної складовою», - додав Євгеній Єнін. 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux