Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко: МВС створює центр стратегічного аналізу, аби прогнозувати безпекову ситуацію в Україні на фоні агресії рф
Опубліковано 26 травня 2023 року о 14:40

Про це Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу.

Глава відомства Ігор Клименко наголосив, що наразі найголовніше завдання Уряду та Парламенту – зробити усе можливе, аби українські громадяни почували себе у безпеці. Задля цього, МВС працює над законом щодо безпечного облаштування українських міст та сіл.

Ігор Клименко запевнив іспанських партнерів, що наразі вирішується доля безпечного життя наших громадян після перемоги. Зокрема навіть під час війни, Україна впроваджує багато безпекових проєктів. Наприклад, вже через місяць в Україні запрацює телефон гарячої лінії «112».

«Разом з цим, ми розпочинаємо роботу центру стратегічного аналізу для того, щоб прогнозувати усю безпекову ситуацію у нашій країні. Ми підібрали групу аналітиків і просимо іспанську сторону провести навчання для цієї групи», – заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Він додав, що саме Іспанія має значний досвід у функціонуванні таких аналітичних підрозділів.

«Йдеться про контроль за обігом зброї і це питання на контролі в Єврокомісії та Європолі. Ми вже зробили перший крок: 23 червня ми відкриваємо Єдиний реєстр зброї. У той же час, ми будемо приймати відповідне законодавство, яке буде регулювати обіг зброї у нашій країні. І для нашого Президента – це один з пріоритетів мирного існування держави. Ми маємо контролювати зброю у нас в країні і контролювати, аби вона не потрапляла до країн Європейського Союзу», – наголосив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ також розповів, що Україна вже надала Європейському Союзу усю необхідну інформацію щодо воєнних злочинців, які знаходяться в українській базі. За словами Ігоря Клименка, частина з цих злочинців може намагатися осісти у країнах ЄС.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Арандо Хагу заявив, що такі зустрічі дуже важливі для обох сторін, адже допомагають більш детально обговорити нагальні потреби України та обмінятися досвідом:

«Наші зустрічі є дуже корисними, адже ми можемо їх використовувати як поле для знаходження тем, у яких ми можемо співпрацювати разом з Міністерством внутрішніх справ України. Ми з великим ентузіазмом готові до нових ініціатив у цьому питанні».

Зокрема, Рікардо Лопес-Аранда Хагу запевнив, що Іспанія готова допомогти нашій державі подолати усі виклики з якими зіткнулася наша країна.

«Я бачу, що усі ці виклики ми можемо подолати разом. Своєю чергою, Іспанія може долучитися до багатьох із цих тем. Дуже важливо, що ви маєте чіткий план і перспективу, і це може допомогти в організації усіх процесів зі співпраці. У нас у складі Міністерства внутрішніх справ Іспанії є такий аналітичний центр прогнозування, який займається проблемами, що пов’язані з терористичними актами на об’єктах критичної інфраструктури Іспанії. Саме ці фахівці можуть допомогти вам», – заявив Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол додав, що при МВС Іспанії є орган, який займається обігом зброї, який би теж міг допомогти Україні у цьому питанні.

«Ми мали проєкти зі співпраці з вашим Міністерством ще до війни. Це політичний знак світу, щоб показати, що ми співпрацювали до повномасштабного вторгнення, ми працюємо під час війни і ми будемо працювати після її завершення», – наголосив Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

Своєю чергою, Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко привітав рішення іспанських колег щодо допомоги Україні у питанні запуску підрозділу стратегічного аналізу:

«Дякую вам за розуміння того, що нам вже сьогодні потрібно плідно працювати. Ми маємо бути готовими до тих викликів, які очікуватимуть нашу державу. Навіть більше, ми розглядаємо безпеку у нашій країні, як безпеку взагалі усього Європейського континенту».

Також сторони обговорили питання реабілітації українських військових.

Зокрема, Ігор Клименко попросив іспанську сторону допомогти з медичним персоналом та обладнанням для таких центрів. Окрім того, Міністр внутрішніх справ розповів партнерам про проблему із замінованістю нашої країни та нагальні потреби у цьому питанні. 

Наприкінці зустрічі сторони подякували одна одній за змістовний діалог та домовились про подальше співробітництво.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux