Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко: Ми готуємо документ щодо безпечного життя громадян України після завершення війни
Опубліковано 02 травня 2023 року о 17:50

Про це Міністр внутрішніх справ заявив під час інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на запитання журналістів щодо післявоєнного середовища всередині країни.

Глава відомства Ігор Клименко розповів, що влада країни розуміє, які складні виклики чекають на Україну після завершення війни. Зокрема, йдеться про мільйони людей, які були вимушені залишити свої домівки, криміногенну ситуацію в країні, ментальну безпеку громадян та інше:

«Соціальні, економічні проблеми, викликані війною, змушують нас готуватися до першого дня після перемоги. В першу чергу це стосується криміногенної ситуації. Ми прекрасно розуміємо, що наші воїни будуть повертатися з фронту, і тягар війни буде на них ще багато років – фізично і морально. Війна дає про себе знати багато десятиліть. А в перше десятиліття – критично. Тому сьогодні ми готуємо всеосяжний документ – це буде або стратегія, або закон про те, як житиме країна після війни, як нам побудувати і утримати безпечне середовище всередині нашої країни».

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що йдеться не тільки про так звану поліцейську безпеку. Важливо забезпечити безпечне перебування громадян у закладах освіти, на вулицях, в торгових центрах, на вокзалах та зупинках.

«Ті тисячі бійців, які повернуться з фронту, мають відчути соціальну підтримку, психологічну, мають відчути, що потрібні державі. Для цього потрібні робочі місця, потрібна увага до їх лікування, їх реабілітації. Потрібно, щоб кожен, хто повертається з фронту, відчув, що є людина, яка займається ним», – наголосив Глава відомства.

Зокрема, Ігор Клименко розповів, що для цього в МВС створено принципово новий підрозділ, який займається в тому числі і соціальною реабілітацією:

«Перше, з чого ми почали – це реєстр. Ми маємо знати, хто в системі МВС отримав поранення і хто загинув. Ми не забуваємо ні про своїх поранених людей, а ні про сім'ї загиблих. У цій базі буде відображено, де отримав поранення, у якому підрозділі служив та яке саме поранення. Ця інформація буде відкритою тільки для лікарів і для військовослужбовця чи поліцейського. Після лікування бійця ми організовуємо йому реабілітацію, протезування».

Ігор Клименко розповів, що вкрай важливо, аби військовий після поранення відразу отримав допомогу і підтримку та зрозумів, що його не кинуть завтра.

«Цей закон «Безпечна країна», над яким ми зараз працюємо, як раз говорить про людиноцентричність. Якщо принцип людиноцентричності закладемо в усі наші стратегії, концепції, в будь-який законодавчий акт, тоді у нас є майбутнє. І наше суспільство буде наповнене розумінням один одного і допомогою. Ми хочемо, щоб МВС стало таким першопрохідцем в такій концепції. Впевнений, що нам все вдасться», – резюмував Глава відомства.

Повне інтерв'ю Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна» читайте тут.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux