Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко: За неналежний стан укриттів посилять як адміністративну, так і кримінальну відповідальність
Опубліковано 23 червня 2023 року о 22:10

“Комісія працювала з 1 по 10 червня. Ми перевірили практично 100 відсотків всіх об'єктів цивільного захисту. Їх на сьогоднішній день 62 912. В подальшому будемо такі перевірки проводити постійно”, - про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Тільки 77%, а в цифровому еквіваленті це понад 47 тисяч об'єктів, готові до прийняття громадян і для виконання своїх функцій. 23% відповідно — абсолютно не готові до цього. До речі, Київ, Запоріжжя, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Дніпро — це міста, які ворог обстрілює найчастіше. І парадокс: саме в цих містах найбільше непридатних укриттів, зазначив у своєму Телеграм-каналі Міністр.

“Саме тому РНБО розглядала, чому така ситуація на сьогоднішній день. Будемо вирішувати, що зробити для того, щоб відповідальність наших можновладців і керівників суб'єктів господарювання, які відповідають за цей напрямок, була достатньо жорсткою, бо ми не маємо права втрачати наших людей”, - сказав він.

Ігор Клименко додав, що сьогодні було запропоновано розробити і внести зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності, зокрема, можновладців за неналежне утримання об'єктів укриття. Також будуть зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення штрафів, якщо місцеві органи влади не долучилися до контролю за станом таких об'єктів.

“За цей неповний місяць Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Державною службою з надзвичайних ситуацій підготовлено реєстр всіх укриттів разом з фото й відео та із зазначенням, хто відповідальний за усі ці укриття. Усі керівники місцевих органів влади, військових адміністрацій, суб'єкти господарювання можуть тепер подивитися, які укриття і у якому стані знаходяться на території, за яку вони відповідають. І, відповідно, вжити заходів”, - повідомив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ України звернув увагу на ще одне важливе питання, яке постає сьогодні перед нами. Зокрема, загрози теракту окупантів на Запорізькій атомній станції.

“Штаби із техногенних катастроф постійно діють. Інша справа, що ми вже завтра проведемо засідання цих штабів, тому що наші фахівці, а також центральних органів виконавчої влади вже виїхали до відповідних населених пунктів, де будуть вирішувати, планувати і коригувати наші оперативні плани, які вже були до цього розроблені. Ми розрахуємо наші можливості, наші технічні можливості, людські можливості. Ми забезпечимо роботу в цих регіонах, наших спеціалістів”, - запевнив Ігор Клименко.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux