Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інна Ящук: 21 серпня в Україні відкривають двері ліцеї безпекового спрямування, в яких навчатимуться діти захисників і захисниць України
Опубліковано 20 серпня 2024 року о 18:00

Державний секретар МВС України Інна Ящук в етері марафону «Єдині новини» заявила, що завтра, 21 серпня, офіційно відкривають свої двері ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС, в яких з 1 вересня навчатимуться діти захисників і захисниць України. Ліцеї створені у Києві, Вінниці, Івано-Франківську, Кривому Розі та Дніпрі. 

Цього року на вступ до ліцеїв було подано понад 1200 заяв, вступні іспити склали майже 500 випускників 9-го класу. 

«З 1 вересня в ліцеях розпочнуть навчання 465 учнів. Це не тільки діти загиблих героїв, захисників та захисниць України із структур системи МВС. Понад третина учнів – діти з родин інших військових угрупувань Сил безпеки та оборони України. Я пишаюся тим, що ми сьогодні маємо такий якісний набір учнів», - заявила Інна Ящук. 

За її словами, новостворені ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС – це високоякісні заклади для здобуття середньої освіти. Для ліцеїстів організовані найкращі спеціалізовані класи – лінгафонні кабінети, комп’ютерні класи, сучасні умови для всебічного розвитку молоді. В перший і другий рік навчання буде приділена особлива увага формуванню цінностей та патріотичної складової у вихованні особистості, а також фізичному розвитку.

Після закінчення ліцею випускники можуть продовжувати навчання в закладах освіти МВС, або обирати будь-який інший навчальний заклад для здобуття вищої освіти.

«На сьогодні ми маємо п’ять закладів, для яких затверджений державний стандарт підготовки наших ліцеїстів, для них ми узгодили всі нормативно-правові документи. Натомість, на мою думку, якщо буде запит на розширення мережі ліцеїв  безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання, Міністерство внутрішніх справ на цей запит відгукнеться», - підсумувала Інна Ящук.

Ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України створені для дітей військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони для продовження навчання у 10-11 класах. Місія цих закладів  – надати якісну освіту дітям, насамперед тим, батьки яких загинули (померли) чи зникли безвісти, стали особами з інвалідністю внаслідок поранення (контузії, травми, каліцтва) під час виконання службових обов’язків, брали та беруть безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux