Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Катерина Павліченко: Посилення інституційної спроможності психологічних служб – важливий напрям діяльності МВС
Опубліковано 28 вересня 2022 року о 14:11

На цьому сьогодні, 28 вересня, наголосила заступниця міністра внутрішніх справ України під час відкриття тренінгу «Криза та зріст: психічне здоров'я та допомога тому, хто пережив травму».  

Як зазначила Катерина Павліченко, наприкінці липня в межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, група психологів підрозділів МВС опановувала в Ізраїлі програму Israel Trauma And Resilience Center (Natal). На основі цієї програма був розроблений тренінг, учасниками якого сьогодні стали представники психологічних служб Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій.  

«Питання психологічного здоров’я населення, зокрема, наших захисників і захисниць, сьогодні є окремим і важливим напрямом діяльності МВС і загалом державної політики. Адже кожен українець по-своєму переживає наслідки війни. А працівники системи внутрішніх справ зазнають подвійного навантаження, бо працюють на передовій і спілкуються з громадянами, які втратили рідних, дім, стали вимушеними переселенцями. Це створює нові виклики для психологів системи внутрішніх справ. Тому питання посилення інституційної спроможності психологічних служб перебуває а контролі керівництва МВС. І ми розуміємо необхідність і важливість додаткових навчань і підвищення кваліфікації відомчих психологів», – сказала заступниця міністра внутрішніх справ.  

Вона також зазначила, що ізраїльський досвід роботи психологів у кризових ситуаціях має стати дієвим інструментом для психологів системи МВС. Відтак сьогоднішній одноденний тренінг започатковує низку навчань, під час яких знання і досвід передаватимуться далі у всі підрозділи МВС.  

«Ми плануємо, що ви передаватимете ці знання далі – у ваші підрозділи. Ми запровадимо каскадну систему навчання – розпочинаємо низку тренінгів, яку будемо постійно вдосконалювати, щоб вивести психологічний супровід, забезпечення і реабілітацію в МВС на якісно новий рівень»¸ – наголосила Катерина Павліченко.

Своєю чергою одна з теренерок Ніна Лигун, керівниця відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС, акцентувала увагу на високому рівні знань і досвіду працівників психологічних служб ДСНС, Нацполіції, Держприкордонслужби та Нацгвардії, який буде посилений за допомогою ізраїльських підходів – методик і практик.  

Низку таких практик учасники навчання пропрацювали впродовж тренінгу. На основі набутих знань вони розроблять власні програми навчань, щоб поширювати ізраїльський досвід серед колег психологів, а потому – серед особового складу підрозділів.  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux