Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівник Департаменту стратегічних розслідувань в рамках роботи групи Інтерполу ділився досвідом українських поліцейських з протидії бандам
Опубліковано 18 квітня 2024 року о 19:15

16-18 квітня в м. Ліон, Французька Республіка, відбулося засідання робочої групи проєкту Інтерполу «Мілленіум», який обʼєднав експертів у боротьбі з організованою злочинністю з понад 190 країн світу. Цього року проєкт відзначає 25-ту річницю з дня створення. Національну поліцію України на міжнародній арені представляли керівник Департаменту стратегічних розслідувань Андрій Рубель та заступник начальника відділу Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Станіслав Левчук.  

Під час свого виступу Андрій Рубель поділився успішними кейсами української поліції системної протидії організованій злочинності у всіх її проявах — розкриття складних злочинних схем та затримання учасників злочинних угруповань, які діяли під керівництвом «ворів в законі».

- За понад три роки за матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань підозру отримали 280 осіб, які вчинили 314 злочинів — зокрема, 14 «ворів в законі», 163 «смотрящих», 27 «кримінальних авторитетів» та 33 особи, які звернулися до вищезгаданих злочинців за застосуванням ними злочинного впливу для вирішення особистих питань», - зазначив керівник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. - До суду скеровано 174 обвинувальні акти, де вже маємо 22 вироки — строки позбавлення волі для суб’єктів підвищеного злочинного впливу коливаються від 3 до 14 років.

Також озвучив стратегічні аспекти боротьби з організованою злочинністю в Україні та організованої злочинності, що становить загрозу для національної безпеки та стабільності будь-якої країни. Відтак, звернув увагу присутніх іноземних колег на важливість посилення співробітництва та оперативного обміну інформацією для ефективної протидії транснаціональним злочинним групам на чолі із представниками найвищої ланки кримінального світу — «ворами в законі».

Андрій Рубель та Станіслав Левчук висловили вдячність міжнародним партнерам за підтримку та підкреслили готовність України до подальшої плідної співпраці.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux