Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Черкащині поліцейські затримали чоловіка за серію крадіжок із церков
Опубліковано 22 жовтня 2019 року о 16:35

На даний час слідство володіє інформацією про причетність зловмисника  щонайменше до 27 фактів крадіжок з храмів на території Черкаської та Київської областей. Речові докази вилучено. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 185 Кримінального кодексу України.

Протягом останнього часу до поліції Черкаської області почали надходити повідомлення про крадіжки з церков в Золотоніському, Чорнобаївському та Канівському районах. Невідома особа, вночі, проникала в приміщення церкви та викрадала старовинні ікони, коштовне церковне начиння та кошти з скриньок для пожертв. Проаналізувавши обставини та спосіб вчинення крадіжок поліцейські дійшли висновку, що до серії крадіжок причетна одна і таж сама особа.

В результаті опрацювання наявної оперативної інформації та доказової бази отриманої з місць вчинення кримінальних правопорушень поліцейські Золотоніського району встановили особу, яка причетна до вчинення серії крадіжок.  Ним виявився житель Чорнобаївщини. Зловмисника затримали після вчинення ним чергової крадіжки.

В розмові зі слідчими чоловік розповів, що обкрадав церкви на території Черкаської та Київської областей. До кожної крадіжки ретельно готувався. Церкви обирав через мережу Інтернет.  Заздалегідь приїздив у населений пункт, де була розташована церква, обходив місце де планував вчинити крадіжку, з’ясовував всі деталі і в подальшому, вночі проникав в середину храмів та викрадав найцінніші речі та кошти, які громадяни залишали у вигляді пожертв. В подальшому викрадене майно продавав через мережу Інтернет по низьким цінам, а кошти витрачав для власного дозвілля. Також  слідчі встановили, що зловмисник ще причетний до серії крадіжок велосипедів, які він викрадав щонайменше чотири рази, щоб дістатися до місця вчинення крадіжки.

На даний час чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux