Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС спільно з іншими відомствами працює над трансформацією військової освіти в Україні
Опубліковано 08 вересня 2022 року о 19:30

За ініціативи заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, сьогодні відбулась робоча зустріч з фахівцями, які працюють над трансформацією військової освіти в Україні. До заходу доєдналися представники Департаменту освіти, науки та спорту МВС, Міністерства оборони, СБУ, НГУ, ДПСУ та УДО.

Учасники обговорили концептуальні питання трансформації військової освіти та визначили напрями удосконалення підготовки офіцерського складу для сектору безпеки і оборони. 

“Ми розуміємо, що в Україні є чимало закладів освіти, які готують спеціалістів і у сфері безпеки і оборони. Значна їх частина функціонує в системі МВС. Тому спільно маємо напрацювати єдину, масштабну концепцію військової освіти. Від того наскільки міцний фундамент ми закладемо у підготовці наших спеціалістів, напряму залежатиме боєздатність наших військових формувань. І це як ніколи на часі!”, - зазначила Катерина Павліченко. 

У ході зустрічі було визначено спільні заходи, необхідні для реалізації програм професійної військової освіти у вищих військових навчальних закладах Держприкордонслужби та Нацгвардії.

“Оскільки Україна рухається до вступу в НАТО, усі сили безпеки і оборони мають бути сумісними. Досвід війни показує величезну потребу в покращені цієї сумісності. Уже є низка документів, які говорять про те, що в Україні має бути централізована підготовка спеціалістів оперативного рівня, адже від цього залежить результат виконання бойових завдань”, - зазначив директор Департаменту військової освіти та науки МОУ Володимир Мірненко.

Зазначимо, що раніше була створена міжвідомча група для роботи над концепцією трансформації військової освіти в Україні. Ця концепція передбачає створення єдиної системи підготовки спеціалістів військового управління оперативного рівня. Це означає, що військовослужбовці ЗСУ, МВС та СБУ мають навчитися працювати, як єдиний механізм, бути взаємосумісними.

Нагадаємо, що в системі МВС підготовку кадрів для військових формувань здійснюють виші Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України. Усі вони уже частково адаптували свої освітні програми до стандартів НАТО. У майбутньому планується повна адаптація цих програм.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux