Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС та GLOBSEC обговорили питання розмінування України
Опубліковано 27 квітня 2023 року о 21:11

27 квітня, заступники Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко та Богдан Драп‘ятий обговорили з міжнародною делегацією GLOBSEC питання подолання безпекових викликів, з якими довелось зіткнутися нашій державі. Головною темою зустрічі стала активізація зусиль щодо розмінування українських територій.

мвс та globsec обговорили питання розмінування україни


Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко розповіла членам делегації GLOBSEC про роль Нацгвардії, Держприкордонслужби, Нацполіції та ДСНС, які дають відсіч ворогу на фронті та проводять розмінування українських територій. Також вона окреслила виклики, з якими стикаються підрозділи системи МВС, коли заходять на деокуповані регіони.

мвс та globsec обговорили питання розмінування україни


«Сьогодні наші підрозділи виконують дещо інші функції, ніж до збройного вторгнення росії. З початку повномасштабної війни Національною поліцією України зафіксовано понад 44 тисячі обстрілів зі сторони рф. Державною службою з надзвичайних ситуацій зафіксовано руйнування і пошкодження окупантами понад 179 тисяч об’єктів. Серед яких 157 тисяч – саме житлові будинки, а понад три тисячі – заклади освіти. Також пошкоджено більше тисячі закладів охорони здоров’я», – заявила Катерина Павліченко.

Своєю чергою, заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп‘ятий розповів партнерам про замінованість території України, динаміку розмінування та значення міжнародної підтримки для покращення якості й пришвидшення цього процесу.

мвс та globsec обговорили питання розмінування україни



«Одним із методів цієї війни, яку використовує держава-терорист росія, є замінування територій нашої держави. За попередніми даними, потенційно в Україні замінованими є 174 тисячі квадратних кілометрів. Це приблизно 30% території нашої країни», – повідомив Богдан Драп‘ятий.

Він також підкреслив, що ДСНС України, Національна поліція та Національна гвардія долучені до процесу розмінування, в першу чергу на деокупованих територіях. Однак для більшої ефективності Україні потрібна допомога іноземних партнерів.

«Ми закликаємо міжнародні організації допомогти нам у цьому процесі. Наразі розмінування в Україні виконують 10 операторів протимінної діяльності, чотири з них – іноземні неурядові організації. Для того, аби процес розмінування був ефективним і швидшим,  нам потрібно ще більше технічного забезпечення», – сказав Богдан Драп‘ятий, звертаючись до делегації.

Президент міжнародної організації GLOBSEC Роберт Ваш повідомив про готовність організації і партнерів підтримувати Україну у цьому питанні:

мвс та globsec обговорили питання розмінування україни

«Ми вражені вашою стійкістю. У такі страшні часи ви демонструєте, що можете працювати, навіть в умовах війни. Ми чудово розуміємо, що про жодний стабільний мир не йдеться, допоки злочинці не будуть покарані. Також ми розуміємо проблеми й виклики, які постали перед вашою країною. Одне відомство не може розв'язувати усі ці питання одноосібно. Тому ми звертаємося до міжнародного співтовариства аби допомогти вам».

Наприкінці зустрічі члени делегації погодились координувати свої зусилля щодо питань підтримки України на фоні збройної агресії росії.

мвс та globsec обговорили питання розмінування україни

Довідково: GLOBSEC – це неурядова аналітична організація глобального спрямування. Її місія – впливати на формування майбутнього шляхом генерування нових ідей та рішень для кращого та безпечнішого світу. Організація є одним з лідерів роботи у форматі «дипломатії другого рівня» і має усталені дієві комунікації з більшістю лідерів європейських країн, Великої Британії та США.

З початку повномасштабного вторгнення росії GLOBSEC проводить роботу з формування практичної підтримки України у трансатлантичній спільноті на політичному, дипломатичному, військовому та економічному напрямках.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux