Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
ЄС високо оцінив результати роботи правоохоронних органів у період воєнного часу
Опубліковано 27 квітня 2023 року о 18:25

Про це було зазначено сьогодні, 27 квітня 2023 року, під час проведення 8-го засідання Підкомітету з питань юстиції, свободи і безпеки Комітету асоціації між Україною та ЄС, участь в якому взяв заступник Міністра Олексій Сергєєв.

Під час свого виступу Олексій Сергєєв наголосив на зміні функціоналу правоохоронних органів під час режиму воєнного стану, а також розповів про участь підрозділів МВС у відсічі збройній агресії. Крім того, він повідомив, що з метою виконання рекомендацій Європейської Комісії, викладених у висновку щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС, Міністерство долучилося до розроблення проекту Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки України.

Водночас стороною ЄС надано високу оцінку результатам роботи правоохоронних органів у період воєнного часу, зокрема в посиленні охорони кордону та забезпеченні протидії злочинності.

Заступник Міністра поінформував також про реалізацію Стратегії боротьби з організованою злочинністю та запровадження в роботу правоохоронних органів Методики оцінювання загроз організованої злочинності SOCTA. 

Сторони обговорили також взаємодію у сфері боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми, протидії та припинення незаконного обігу зброї та наркотиків.

Окрема увага була зосереджена на питаннях взаємодії з Європолом, зокрема на співпраці в рамках Аналітичного проекту Європолу щодо основних міжнародних злочинів. Було наголошено, що питання документування та розслідування воєнних злочинів потребує посиленої уваги, а отже і більш широкої підтримки з боку міжнародної спільноти.

Олексій Сергєєв зазначив, що незважаючи на необхідність реагувати на виклики і загрози воєнного часу, органами та підрозділами МВС посилено співробітництво з Європейським Союзом, зокрема відбулося приєднання до Європейської міграційної мережі, Європейської мережі вибухотехнічних служб, Механізму цивільного захисту ЄС. Національна поліція сьогодні є активним учасником 15 оперативних планів заходів Європейської міждисциплінарної платформи проти кримінальних загроз.


За результатами засідання сторони погодилися в необхідності посилення оперативного обміну інформацією, підкреслили важливість прийняття та реалізації стратегічних документів, а також необхідність приведення національного законодавства у відповідність до норм права ЄС.

Сторона ЄС запевнила у продовженні послідовної підтримки державних органів України та висловила готовність надавати експертну допомогу та продовжувати реалізацію спільних проектів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux