Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС долучилось до восьмого засідання Діалогу з прав людини між Україною та ЄС
Опубліковано 27 квітня 2023 року о 16:29

26 квітня відбулося восьме засідання Діалогу з прав людини між Україною та ЄС. Сторони обговорили питання порушення міжнародного законодавства у галузі прав людини та гуманітарного права внаслідок повномасштабного вторгнення й військової агресії росії проти України.

мвс долучилось до восьмого засідання діалогу з прав людини між україною та єс


У складі української делегації заступниця міністра Катерина Павліченко поінформувала сторону ЄС про документування і розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення військовими рф злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом, в тому числі злочинів сексуального насильства на території України та наголосила на важливості невідворотності покарання за кожний злочин, вчинений в Україні.

Під час засідання Катерина Павліченко повідомила про продовження реалізації проекту із запровадження системи реєстрації затриманих «Custody records», забезпечення функціонування спеціалізованих підрозділів, відповідальних за моніторинг дотримання прав людини в діяльності МВС і поліції. 

Окремо заступниця міністра висвітлила ситуацію з правами осіб з інвалідністю. Вона розповіла про реалізацію в органах системи МВС Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, зокрема про започаткування МВС масштабних пілотних проєктів та впровадження інноваційних технологій для людей з різними формами інвалідності.

Крім того, сторони обговорили питання співпраці щодо захисту прав дітей, забезпечення захисту прав і свобод українців, яким надано тимчасовий захист в ЄС. Учасники привернули увагу до проблеми недопущення випадків дискримінації та необхідності урегулювання цього питання на законодавчому рівні. 

Неодноразово в ході діалогу учасники засідання підкреслювали, що війська агресія рф проти України має серйозний негативний вплив на ситуацію з правами людини. Це стосується різних категорій громадян, в тому числі внутрішньо переміщених, а також громадян, які отримали в країнах ЄС тимчасовий захист. Найбільш вразливою категорією громадян є діти, а також особи з інвалідністю.  Втім державні органи України намагаються забезпечити максимально можливий рівень забезпечення прав людини відповідно до міжнародних зобов’язань.

Представники ЄС запевнили в подальшій підтримці України та висловили готовність експертної підтримки в процесі адаптації національного законодавства у сфері протидії дискримінації та забезпеченні прав людини.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux