Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС удосконалює політики, спрямовані на ліквідацію всіх форм дискримінації, нетерпимості та порушень принципів гендерної рівності - Мері Акопян
Опубліковано 01 грудня 2021 року о 17:45

Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян взяла участь у Конференції «Розширення прав і можливостей жінок. Гендерна рівність. Толерантність», організованій Посольством ОАЕ в Україні.

Жодне суспільство не застраховане від дискримінації, нетерпимості та порушень принципів гендерної рівності. Як побудувати відносини, виховати культуру спілкування та емпатію, зміцнити довіру та співпрацю. Про це говорили у Резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла пана Салем Ахмед Аль-Каабі.

Мері Акопян розповіла почесним гостям про роботу Міністерства внутрішніх справ України щодо впровадження гендерної рівності - формування рівних прав та можливостей жінок та їх реалізацію у органах правоохоронної системи. Заступниця міністра зазначила, що один із пріоритетних напрямів МВС - підтримка порядку денного «Жінки. Мир. Безпека».

Також Мері Акопян ознайомила учасників конференції із результатами гендерного аудиту, проведеного цьогоріч в Державній службі України з надзвичайних ситуацій та Національній поліції України. 

«Проведений аудит допоміг нам виявити дієві механізми та зрозуміти, що необхідно змінити задля подальшого просування політики рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. У МВС розроблено рекомендації та подальші кроки подолання гендерних розривів», - поінформувала заступниця очільника МВС.

Сьогодні МВС покращує заходи реагування на прояви порушень прав людей, які належать, в тому числі до національних меншин. 

- У травні Кабінетом Міністрів України поданий до Верховної Ради України проєкт Закону України № 5488 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації». Реалізація акта, який розроблявся Національною поліцією, має дозволити забезпечити захист прав осіб, відмінних за такими ознаками, як раса, колір шкіри, політичні, релігійні переконання, статева приналежність, мова, громадянство тощо. Це забезпечить належний рівень протидії проявам нетерпимості в суспільстві та дотримання провідних європейських і демократичних принципів;

- у липні Уряд схвалив Стратегію сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року, у розробленні якої МВС брало активну участь;

- для запобігання конфліктів на етнічному ґрунті, Національна поліція та громадські організації, які опікуються інтересами ромської національної меншини, проводять тренінги та зустрічі з метою налагодження довіри та взаєморозуміння;

- у співпраці з офісом Верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин МВС проводить тренінги для працівників МВС всіх рівнів щодо протидії дискримінації та проявам нетерпимості.

«Міністерство внутрішніх справ вдячне партнерам за прагнення об’єднати зусилля та привернути увагу всього суспільства до порушення прав людей. Спільно ми швидше налагодимо механізм запобігання таким випадкам», - зазначила Мері Акопян.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux