Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС України: «Вертолітний контракт із Аirbus helicopters вигідний Україні, продовжуємо роботу із Францією»
Опубліковано 29 серпня 2018 року о 09:03

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, коментуючи заяву Посла України в США Валерія Чалого, який поставив під сумнів необхідність співпраці у цій сфері із Францією.

«МВС України здивоване коментарем Посла Україні у США В. Чалого щодо міжурядового цивільного контракту про створення системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС у співпраці із французькою компанією Airbus Helicopters.

Кредитна угода про закупівлю вертольотів передусім для санітарних, рятувальних, спостережних цивільних місій МВС є взаємовигідною. Вона схвалена Президентом України, урядами України і Франції та ратифікована парламентом нашої держави.

Окрім безпосередньої закупівлі Україною 55-ти вертольотів компанії Airbus Helicopters, за умовами контракту французька сторона готуватиме технічний персонал, навчатиме пілотів та створить новий сервісний центр для обслуговувавння авіапарку. 

Досі в Україні не існувало єдиної служби, яка б комплексно, якісно та оперативно здійснювала аеромедичну евакуацію, проводила рятувальні операції, підтримувала громадський порядок, охороняла державний кордон й пильнувала безпеку на дорогах.

Ми матимемо можливість евакуювати хворих та травмованих, а також осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях. Ніщо не заважає українським дипломатам активізувати співпрацю саме у військовій сфері із нашими стратегічними партнерами,

особливо таким надійним союзником як США. Але піддавати сумніву вже укладені двосторонні угоди із іншими країнами не є продуктивною позицію дипломата, а надто - коли це не є сферою його компетенції та відповідальності», - додав Сергій Гончаров. 

Нагадаємо, 26 січня 2018 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про створення Єдиної система авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Близько 55 вертольотів забезпечать реагування на надзвичайні ситуації. Велику Угоду між Урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту було підписано 29 травня, у Парижі.

Документ підписали від імені Уряду України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан.
7 червня Верховна Рада ратифікувала Угоду щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. Цей Закон було підписано Президентом України. 
14 липня відбулося підписання угоди на придбання 55 гелікоптерів «Airbus Helicopters».

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux