Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Черкащині стартував спільний інформаційний сервіс Національної поліції України та ПрАТ «Київстар» з розшуку зниклих дітей
Опубліковано 04 вересня 2018 року о 16:08

З 31 серпня у Черкасах та області запрацював спільний проект Національної поліції України та оператора мобільного зв’язку «Київстар» - «Пошук дітей». Черкаси стали дванадцятим містом України, де запроваджено даний проект.

Сьогодні в Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області відбулась прес-конференція за участю начальника відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Черкаській області Юлії Суденко та менеджера зі зв’язків з громадськістю ПрАТ «Київстар» Анастасії Ковтун.

Як зазначила начальник відділу ювенальної превенції майор поліції Юлія Суденко, за останні роки вбачається збільшення кількості безвісти зниклих дітей. Так у 2016 році зареєстровано 201 заява і повідомлення про зникнення неповнолітніх, з яких 168 дітей розшукано протягом доби. У 2017 році зникло 251 неповнолітній, з них 225 - місцезнаходження встановлено за добу. З початку цього року вже зареєстровано 258 заяв про зникнення дітей.

- За час реалізації цієї системи, яка стартувала у 2017 році, компанією було розіслано 60 смс-сповіщень відповідного змісту. Усі діти були знайдені та повернуті додому і це є показник даного проекту. Користувачами цієї послуги на сьогоднішній день вже є 15 млн українців в 11 областях, і лише 6 тисяч громадян відмовились від отримання повідомлень про розшук. Це свідчить про небайдужість людей до таких ситуацій, - розповіла менеджер зв’язків з громадськістю ПАТ «Київстар» Анастасія Ковтун.

Алгоритм дії даного проекту полягає у наступному: після надходження до органу поліції факт безвісті зниклих дітей, працівники поліції під час виїзду за місцем проживання неповнолітньої дитини у батьків або законних представників відбирають згоду на розголошення даних дитини. Після чого поліція звертається до ПрАТ «Київстар» для інформування населення шляхом надсилання абонентам миттєвої розсилки смс-повідомлень з інформацією про зниклу дитину, яка надходить тим абонентам, що знаходяться у радіусі від 1 до 3 км від місця зникнення дитини. Якщо громадяни побачать розшукувану дитину, або володітимуть якоюсь інформацією про її місцезнаходження, то можуть зателефонувати на лінію «102».

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux