Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нацполіція взяла участь у загальноєвропейській операції з протидії торгівлі людьми
Опубліковано 10 липня 2023 року о 13:39

Заходи, які координувалися Європолом, проводилися на території 27 країн. Участь у відпрацюванні також взяли й українські поліцейські. Упродовж тижня правоохоронці провели понад 300 перевірок по всій території держави. Поліцейські не лише встановили та задокументували факти торгівлі людьми, а й трьом фігурантам вже оголосили про підозру. 

Підрозділи міграційної поліції відомства взяли участь у загальноєвропейських Днях спільних дій (Joint Action Days) по боротьбі з торгівлею людьми у формі трудової експлуатації, які координувалися Європолом. 

Упродовж тижня поліцейських 27 країн провели перевірки об’єктів, де використовується наймана праця. Особлива увага приділялася перевірці працевлаштуванню біженців та громадян країн, які не є членами ЄС.

У результаті цих перевірок правоохоронці заарештували за трудову експлуатацію 21 зловмисника та встановили 261 постраждалого від торгівлі людьми. Загалом розпочато 86 розслідувань за фактами торгівлі людьми в ЄС та за його межами.

Водночас у рамках міжнародної операції українські поліцейські спільно зі співробітниками Державної служби з питань праці провели 313 оперативно-профілактичних заходів. У результаті встановлено роботодавців, підозрюваних у торгівлі людьми, та ідентифіковано 21 постраждалого. Крім того, трьом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Зокрема поліцейські викрили фермера, який займався трудовою експлуатацією людей на території Харківської області. Людям, які потрапили у складні життєві обставини, він пропонував працевлаштування, високу заробітну плату, гідні умови проживання та триразове харчування на його фермерському господарстві. Натомість робочий день складав понад 14 годин, умови проживання не відповідали санітарним нормам, а харчування не вистачало для мінімальних потреб людини. У разі відмови працівників працювати зловмисник застосовував фізичну силу. Серед потерпілих - шість чоловіків та одна жінка.

Окрім оперативних заходів поліцейські систематично проводять і превентивну роботу щодо безпечного пошуку роботи, як на території держави, так і за кордоном.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux