Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нацполіція співпрацюватиме з ООН у боротьбі з ОЗГ у сфері наркозлочинності і торгівлі людьми
Опубліковано 20 березня 2018 року о 17:26

Про це йшлося сьогодні, 20 березня, під час зустрічі Голови Нацполіції Сергія Князєва з керівником відділу Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC) Тофіком Муршудлу. Зокрема, йшлося про регіональну та міжнародну співпрацю у протидії незаконному обігу наркотиків, зброї, торгівлі людьми та іншим тяжким злочинам, вчинюваним організованими злочинними групами та організаціями.  

У зустрічі також взяв участь заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Василь Неволя, начальник Департаменту протидії наркозлочинності Андрій Кіхтенко, керівник регіонального програмного офісу UNODC Жаннат Космухамедова та координатор проектів UNODC Ростислав Гаврилов. 

Тофік Муршудлу зазначив, що веде проекти ООН зі взаємодії з поліцією у питаннях протидії організованій злочинності та наркотрафіку. Він зауважив, що саме географічне розташування України свідчить про важливість спільної боротьби з транснаціональною злочинністю. 

«Серед напрямів, за якими ми працюємо, – розвиток регіонального та міжнародного співробітництва. Також займаємося сприянням у створенні структур з обробки та аналізу оперативної інформації, а також навчання особового складу у цій сфері. Наша мета – не лише навчити конкретних людей аналізу оперативної інформації, а ввести його в структуру самого навчання, зробивши інституційним фактором», – наголосив Тофік Муршудлу.


Заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв зазначив, що наразі співробітники Національної поліції при підтримці міжнародних партнерів будують нову модель, зокрема, у протидії наркозлочинності та іншим проявам організованої злочинності. За його словами, дуже важливим елементом цієї роботи є процес навчання особового складу.

«Сьогодні в структурі Національної поліції створено Управління кримінального аналізу. Чим більш широким буде поле взаємодії в контексті обміну інформацією з міжнародними організаціями, тим більше результатів роботи матимемо і ми, і правоохоронні органи інших країн», – наголосив заступник Голови Нацполіції.
Очільник Нацполіції Сергій Князєв висловив подяку міжнародним партнерам за підтримку. Він зазначив, що боротьба з організованою злочинністю у різних сферах, зокрема – наркозлочинності та торгівлі людьми, – це питання, над якими українська правоохоронна система вже активно працює. 

«Ви можете бачити в нас партнера за всіма напрямами транснаціональної та  регіональної співпраці у боротьбі з організованою злочинністю. Головне –  конструктив та результат у нашій спільній роботі», – підсумував Сергій Князєв.

 

Департамент комунікації 
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux