Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нацполіція вибудовує свою роботу з підприємцями, аби країна була привабливою для бізнесу
Опубліковано 26 лютого 2018 року о 15:32

Про це йшлося під час сьогоднішньої зустрічі Голови Національної поліції України Сергія Князєва та начальника Департаменту захисту економіки Ігоря Купранця із представниками бізнесу, членами Європейської Бізнес Асоціації.

Представники бізнесу розповіли про виклики, з якими сьогодні стикається бізнес-спільнота. Зокрема це і порушення авторських прав, прав інтелектуальної власності, розкрадання продукції під час транспортування, її фальсифікація. Голова Національної поліції Сергій Князєв зауважив, що поліція відкрита та готова приймати конкретні рішення щодо озвучених фактів.

Підприємці звернулися до Голови Нацполіції із пропозицією провести експеримент, щоб поліцейські спільно з ними провели відпрацювання на ринках різних регіонів країни, де відкрито збувається контрафактна продукція.

«Національна поліція України готова системно підійти до боротьби із контрафактом, залучивши кіберполіцію та Департамент захисту економіки й інші служби для вирішення цієї проблеми», - відповів Сергій Князєв.

Одним із чинників, які негативно впливають на бізнес-привабливість країни є корупція. Національна поліція приділяє значну увагу боротьбі із цим явищем.

Зокрема Департаментом захисту економіки НПУ найбільше уваги приділяється боротьбі із розкрадання бюджетних коштів, протидії хабарництву чиновників і корупції в органах влади.

У січні цього року поліцейські ДЗЕ склали та направили до суду майже 900 протоколів про адмінкорупцію на чиновників різних держструктур, що у два рази більше за аналогічний період минулого року.

А за підсумками 2017 року складено 5707 адміністративних протоколів про порушення Закону України «Про запобігання корупції», з яких судами вже розглянуто та прийнято рішення по 4026 протоколах. За корупційні правопорушення судами оштрафовано 2292 службовців. На правопорушників накладено штрафів на суму 3,7 млн. грн.

«Ми маємо на меті і далі покращувати роботу у цьому напрямку. Ми готові налагодити з вами партнерські відносини, готові слухати, швидко реагувати на ваші зауваження», - звернувся до представників бізнесу Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Нагадаємо, протягом останніх двох років поліцейські направили до суду понад три тисячі справ щодо розкрадання бюджетних коштів, та забезпечили відшкодування збитків до Державного бюджету на суму близько 3,8 млрд. гривень.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux