Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків негоди в Україні
Опубліковано 24 червня 2020 року о 08:00

Рятувальники продовжують надавати допомогу громадянам, що мешкають на заході країни, де внаслідок інтенсивних опадів та підняття грунтових вод спостерігається підтоплення автодоріг та домогосподарств. 

Так, станом на 07 годину 24 червня, роботи тривають в наступних областях: 

Івано-Франківська область:
 

Внаслідок інтенсивних опадів впродовж 22-23 червня на території 15 адміністративних районів (Богородчанський, Верховинський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський, Рожнятівський, Снятинський, Тисменецький, Тлумацький райони, Івано-Франківська та Яремчанська міські ради) у 165 населених пунктах: підтоплено 4 тис. 596 житлових будинків, 6 фельдшерсько-акушерських пунктів та 1 АТС; затоплено 3 тис. 2 підвали, 3 тис. 145 колодязів та 8 тис. 520 присадибних ділянок; зруйновано близько 110 км автодоріг, 1 тис. 850 м берегоукріплень та 90 мостів; зупинено роботу 3 водозаборів; пошкоджено 130 мостів, понад 3 тис 100 га сільгоспугідь та близько 427 км автодоріг.

Порушено транспортне сполучення з 21 населеним пунктом Верховинського району.

Станом на 7 год. 24 червня на території Яремчанської МР ліквідовано підтоплення у 4 населених пунктах, залишаються підтопленими 161 населений пункт у 15 адміністративних районах. Організовано об’їздні шляхи та частково обмежено проїзд на аварійних участках автодоріг. Забезпечено транспортне сполучення з усіма населеними пунктами області.

Підрозділами ДСНС евакуйовано із зони підтоплення у межах населених пунктів 285 осіб та врятовано 56 осіб, надано допомогу по буксируванню із зони затоплення 6 транспортним засобам, в яких перебувало 11 осіб. Відкачано воду з 60 житлових будинків та 5 об’єктів (залишаються підтопленими 4 тис. 444 будинки, 5 ФАП у Тисменицькому, Коломийському, Калуському районах та Івано-Франківській МР). Відведено воду (орієнтовно 9700 м куб.) з 50 дворогосподарств (залишилось затопленими – 8 тис. 688 присадибних ділянок, 2 тис. 935 підвалів та 3 тис. 136 колодязів). Розчищено 5 ділянок автомобільних доріг від зсуву ґрунту протяжністю близько 75 м (залишилось зруйнованими 91 км та пошкодженими - 328 км), прибрано 12 повалених на проїжджу частину дерев.

Завантажено в гелікоптер ДСНС України «Eurocopter Н225» 2150 кг продуктів харчування (мука, цукор, крупи, хліб) для мешканців Верховинського району, з якими через негоду було відсутнє транспортне сполучення.

Всього до робіт протягом доби залучалося 1090 осіб та 255 од. техніки, від ДСНС 410 чол. о/с та 90 од. техніки.

Закарпатська область:
 

23 червня в Рахівському районі внаслідок інтенсивних дощів сталося підтоплення 65 дворогосподарств у смт Ясіня та 5 дворогосподарств у м. Рахів. Жертв та постраждалих немає. Станом на 7 год. 24 червня підтоплень немає. Підрозділами ДСНС відкачано близько 21 тис. м3 води.

Всього до ліквідації наслідків негоди в області протягом доби залучалось 41 особа та 17 од. техніки, з них від ДСНС 18 чол. о/с та 8 од. техніки.

 

Чернівецька область:

 

Станом на 7 год. 24 червня ліквідовано підтоплення у 3 населених пунктах (с. Бісків, с. Черепівка, смт. Глибока). Залишаються підтопленими 15 населених пунктів у п’яти адміністративних районах.

Підрозділами ДСНС з підтоплених житлових будинків врятовано 60 осіб, у тому числі 11 дітей, відселено 101 особу, у тому числі 27 дітей. Забезпечено завезення питної води до 2 населених пунктів (с. Банилів, с. Слобода-Банилів).

Протягом доби родовжувались роботи по укріпленню пошкоджених ділянок дамби № 15 Б в с. Банилів Вижницького району та дамби № 21 А у м. Вижниця Вижницького району. Роботи тривають.

Поблизу с. Розтоки Путильського району надано допомогу щодо забезпечення проїзду на автодорозі регіонального значення Р-62 Чернівці-Верховина протяжністю 50 м.

У с. Бісків рятувальниками відкачано воду із 3 підтоплених домогосподарств та 1 підвалу. Укріплено береги місцевого потічка.

В населених пунктах Новоселицького району виставлено 7 постів спостереження з числа працівників ДСНС, Нацполіції та місцевих органів самоврядування.

На випадок ускладнення ситуації ДСНС приведено в готовність 123 одиниці спеціальної та аварійно-рятувальної техніки.

Всього до робіт протягом доби залучено 156 чоловік та 32 од. техніки (МВС, Міноборони, МОЗ, водгоспу, обленерго, облгазу, облавтодору, комунальних служб та будівельних організацій), у тому числі від ДСНС 101 чоловік о/с та 19 од. техніки.

 

Львівська область:

Станом на 7 год. 24 червня залишаються частково підтопленими 8 населених пунктів в 3 районах. 

Всього до ліквідації наслідків негоди залучалось 79 осіб та 17 од. техніки, з них від ДСНС 67 чол. о/с та 12 од. техніки. Підрозділами ДСНС врятовано 3 особи, перевезено 124 особи (з них 2 дітей), здійснено буксирування 3 легкових автомобілів. Проведено відкачку 60 м куб. води.

а) Стрийський район

На в’їзді в с. Зарічне стався перелив р. Свіча через дорогу місцевого значення протяжністю 600 м та перелив р. Сукіль через дорогу місцевого значення протяжністю 100 м між с. Малі Дідушичі – с. Подорожне.

Підрозділами ДСНС за допомогою човнів врятовано 3 особи та перевезено катамараном 58 осіб. Від ДСНС для надання допомоги залучено 5 од. техніки та 39 чол. особового складу.

б) Жидачівський район

23 червня внаслідок підняття рівня води в р. Свіча поблизу с. Мельнич відбувся перелив води (протяжністю 1 км та висотою до 1 м) через дорогу регіонального значення Жидачів – Калуш. Рух призупинено. Підрозділом ДСНС перевезено 64 особи (з них 2 дітей) та відбуксировано 3 автомобіля.

23 червня внаслідок підняття рівня води в р. Свіча відбулось підтоплення 3 закинутих житлових будинків (с. Демівка), 50 присадибних ділянок з колодязями (с. Демівка - 12, с. Мельнич - 12, с. Володимирівка – 10, с. Лютинка – 8, с. Подорожне - 8), а також 1 житлового будинку та 1 господарської споруди у с. Подорожне.

Підрозділами ДСНС з с. Володимирівка перевезено катамараном 2 осіб. Від ДСНС для надання допомоги залучено 5 од. техніки та 23 чол. особового складу.

в) Старосамбірський район

23 червня у с. Княжпіль внаслідок інтенсивних опадів відбулось підтоплення 4 житлових будинків. Розмито місцеву дорогу протяжністю 70 м. Підрозділом ДСНС відкачано 60 м куб. води з 1 житлового будинку. Від ДСНС для надання допомоги залучено 2 од. техніки та 5 чол. особового складу.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux