Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час війни суттєво змінився функціонал співробітників системи МВС, – Денис Монастирський
Опубліковано 18 жовтня 2022 року о 17:55

Сьогодні, 18 жовтня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зустрівся з Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської Комісії Петером Міхаелем Вагнером, аби проаналізувати стан оснащення служб системи МВС в умовах війни та знайти рішення у напрямках критичних питань.

На початку Денис Монастирський ознайомив іноземну делегацію з роботою служб системи МВС в умовах війни. Він підняв питання з гуманітарного розмінування та захисту об’єктів критичної інфраструктури, зокрема атомних та теплоелектростанцій, а також нагадав про роботу з контролю обігу зброї.

«Сили МВС входять до сил оборони країни та складають майже чверть від загальної кількості захисників. З понад 400 тисяч працівників МВС більшість залучена у відсічі агресору, що суттєво змінює їх роботу. Відтак технічне оснащення теж потребує змін, оскільки наші прикордонники, нацгвардійці, поліцейські, рятувальники постійно несуть службу під обстрілами, ризикуючи життям. У зв’язку з цим, нам потрібно більше бронетехніки, зброї та захисного спорядження».

Також очільник МВС нагадав, що нараз гостро стоїть питання захисту об’єктів критичної інфраструктури, які щоденно потрапляють під обстріли. Їх охороною займаються військовослужбовці НГУ, оснащення яких потребує оптимізації. Також технічної допомоги потребують працівники ДСНС, які проводять гуманітарне розмінування.

«До кінця року ми маємо провести оперативне розмінування Київської, Сумської, Чернігівської областей – це об’єкти життєзабезпечення, школи, садочки. Зараз йде активне розмінування деокупованих територій, зокрема Харківщини. Проте на повне очищення територій знадобляться роки, оскільки наші території надто забрудненні ворожими снарядами. І якщо штат працівників ми можемо укомплектувати, то забезпечити себе технічно власними силами проблематично», – додав Денис Монастирський.    

Крім того, міністр внутрішніх справ повідомив іноземним гостям про запуск Єдиного реєстру зброї, який допоможе контролювати обіг зброї. Для більш ефективної роботи налагоджено діалог із Європолом і домовленості про обмін інформацією, які згодом будуть оформлені у відповідний Протокол.

Голова Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської Комісії Петер Міхаель Вагнер зазначив, що з нетерпінням чекав на зустріч з українськими колегами. Він готовий обговорювати та реагувати на кризові теми. Зокрема, пов’язані з розмінуванням територій і розслідування воєнних злочинів.

«Ми повинні вивчити питання досконально, зокрема ваші потреби, для того, щоб напрацювати стратегічні підходи нашої допомоги. ЄС та міжнародні організації звичайно мають свої кращі практики в питанні здійснення розмінування територій, але ми повинні розуміти специфіку України і враховувати масштаби забрудення», - підсумував Петер Міхаель Вагнер.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux