Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Підрозділи системи МВС мають навички надання екстреної психологічної допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій, - Катерина Павліченко
Опубліковано 30 березня 2023 року о 16:34

Сьогодні в ефірі телемарафону «Єдині новини» заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко розповіла про те, як МВС долучається до реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативи першої леді та комунікаційну кампанію «Ти як?» у рамках проєкту. 

Катерина Павліченко повідомила, що згідно із соцопитуваннями, 70% українців щодня відчувають стрес, але лише 2% звертаються по допомогу. Водночас психічне здоров'я потребує такої ж підтримки, як і фізичне. Для того, щоб ці люди звернулися за психологічною допомогою, маршрут надання послуги повинен бути для них максимально зручним, а сама послуга — зрозумілою.

«Всеукраїнська програма ментального здоров'я — багаторівнева і багатокомпонентна. До її реалізації залучено різні міністерства й відомства. В рамках своєї компетенції вони працюють над тим, щоб надати якісну допомогу та підтримку постраждалим від війни. Що стосується МВС, то наші служби, зокрема ДСНС та НПУ, є першою лінією контакту в кризових ситуаціях. Тому вони постійно удосконалюють навички надання екстреної психологічної допомоги», - зазначила заступниця Міністра.

За її словами, важливо, щоб в майбутньому працювала система перенаправлення постраждалих для подальшого психологічного та соціального супроводження. Це також передбачає візія Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Для створення такої комплексної послуги з боку держави, МВС співпрацює з Мінсоцполітики та МОЗ.

Вона також додала, що психологи системи МВС уже пройшли відповідне навчання в Ізраїлі і передають свої навички колегам з системи.

Довідково: Всеукраїнська програма ментального здоров’я має на меті допомогти українцям знайти джерело сили, усвідомлення власного психічного стану. Крім того, вона покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати людину, коли вона не справляється самостійно.

На сторінках «Ти як?» можна знайти конкретні поради з подолання стресу, доказові техніки самодопомоги, контакти гарячих ліній психологічної допомоги.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux