Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поглиблення міжвідомчої співпраці МВС України та Литовської Республіки
Опубліковано 14 листопада 2022 року о 14:01

У рамках службового відрядження до міста Вільнюс Литовської Республіки заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий зустрівся з заступницею міністра внутрішніх справ Литовської Республіки Сігітою Щаєвене, аби обговорити питання щодо узгодження проєкту міжурядової двосторонньої Угоди про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Як зазначив Богдан Драп’ятий, після повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну, Литовська Республіка першою прийняла рішення щодо визнання дійсності українських посвідчень водія. Зокрема тих, строк дії яких закінчився протягом усього періоду перебування їх власників під тимчасовим захистом Литовської Республіки.

«Ми обговорили особливості здійснення міграційної політики стосовно громадян України, які виїхали у зв’язку з війною росії проти України. Вкотре пересвідчився в цілковитій солідарності й ініціативній готовності литовців продовжити підтримку українського народу, який високою ціною захищає власний суверенітет і європейську цивілізацію від руїни й занепаду, який несе росія», - повідомив заступник очільника МВС України. 

Також разом із начальником Головного сервісного центру МВС Миколою Рудиком і керівниками структурних підрозділів Богдан Драп’ятий ознайомився з роботою органів МВС Литовської Республіки, які надають адміністративні послуги з реєстрації/перереєстрації автомобілів і допуск до керування транспортними засобами - «REGITRA». 

«З упевненістю можу стверджувати, що робота сервісних центрів МВС України здійснюється на високому європейському рівні. Водночас ми прагнемо інтегрувати найкращий світовий досвід задля підвищення ефективності діяльності в цій сфері на благо українських громадян. У наших іноземних колег ми запозичили багато конструктивних ідей, над упровадженням яких будемо працювати на системному рівні», - підкреслив заступник міністра внутрішніх справ України.

Богдан Драп’ятий висловив вдячність литовському народу в особі його представників влади за багатогранну підтримку України в агресивній війні, яку розв’язала держава-терорист росія:

«Ми маємо спільне тоталітарне минуле та тривалий час перебували в окупації влади, яка ніколи не узгоджуватиметься з цінностями наших волелюбних народів. Ми будемо мати багато спільних перемог завдяки єдності та солідарності».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux