Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Я з дитинства мріяла стати чемпіонкою Олімпійських ігор та поліцейським, - Олена Вакуленко
Опубліковано 12 квітня 2019 року о 14:56

25-річна Олена Вакуленко - Кандидат у майстри спорту України з легкої атлетики. Стати поліцейським дівчина мріяла з дитинства. Зараз вона йде до своєї другої мрії – стати Олімпійською призеркою.

Вакуленко Олена Петрівна народилася в місті Городище, що на Черкащині. З дитинства вона мріяла стати чемпіонкою на Олімпійських іграх та поліцейським. Частина її мрій вже стала реальністю.

  • Я народилася у звичайній родині, нас у батьків троє. Мріяла стати чемпіонкою України та військовозобов’язаною, але здійснити всі наші бажання у батьків не було змоги. Тому обирати потрібно було один шлях. Спортом займаюсь з третього класу, тому і вирішила присвятити своє подальше життя спорту. Спочатку тренувалась в Городищенській дитячо-юнацькій спортивній школі. Потім після школи, приїхала до Черкас, навчалась у Черкаському Національному університеті ім. Б.Хмельницького на факультеті фізичної культури спорту та здоров’я. Свої тренування продовжила спочатку в Обласній спеціалізованій юнацькій спортивній школі олімпійського резерву, а потім в школі вищої спортивної майстерності.

Про свою спортивну кар'єру Олена говорить скромно, пояснює, що завжди подобався спорт, тому і отримала відповідну освіту. Було чимало змагань, на яких здобуті призові місця. Брала участь у змаганнях обласного рівня, Всеукраїнських змаганнях та Чемпіонатах України, де неодноразово здобувала перемогу та була призером.

Після закінчення університету, у 2015 році, почувши про перший набір до патрульної поліції, Олена вирішила остаточно, що буде правоохоронцем.  Успішно пройшла відбір, але до навчань не приступила. Так трапилося, що час навчання співпало зі змаганнями і Олена на той час віддала перевагу спорту.

  • Вже в червні 2017 року, я почула, що Головне управління Національної поліції в Черкаській області також проводить відбір  кандидатів на службу у поліцію, і у мене з’явилась можливість здійснити свою другу мрію. Конкурс пройшла успішно, була призначена на посаду помічника чергового сектору реагування патрульної поліції №1 Черкаського районного відділення поліції та направлена на первинну професійну підготовку до міста Запоріжжя. 

Тепер, лейтенант поліції Олена Вакуленко, кандидат у майстри спорту України, поєднує охорону громадського порядку із регулярними тренуванням в залі. За час роботи в поліції Олена вже встигла взяти участь у багатьох змаганнях, де виборола перші місця. Так зокрема вона здобула перемогу  у офіцерському багатоборстві, що проходив у місті Черкаси та  у Всеукраїнському марафоні з бігу серед державних службовців, офіцерів та військовослужбовців, що відбувся в місті Києві. 

Зараз Олена проводить на тренуванні по дві-три години, шість днів на тиждень. Тренування та спортивну кар'єру кидати не збирається, адже бажає втілити в життя і другу дитячу -  стати призеркою на Олімпійських іграх.

  • Для мене спорт – це ще й дисципліна, яка допомагає мені в моїй повсякденній службі. Незабаром збираюся отримати юридичну освіту.

Усі заслуги  Олени Петрівни – це завзята праця над собою, бажання йти вперед і досягати вищих успіхів.

 

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux