Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські обговорили безпекові питання щодо встановлення камер відеоспостереження з представниками торговельних центрів Черкас
Опубліковано 13 вересня 2024 року о 16:20

Задля підвищення безпеки та постійного моніторингу у реальному часі в торговельному комплексі, поліцейські внесли пропозицію щодо встановлення камер відеоспостереження, у тому числі з можливістю розпізнавання обличчя.

“Протидія злочинності є одним з основних завдань, покладених на Національну поліцію. Правоохоронцями Черкащини в службовій діяльності використовується комплексна загальнообласна система відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечна Черкащина» до складу якої інтегровано камери вуличного відеоспостереження з території міста Черкаси та Черкаської області”, — сказав заступник начальника ситуаційного відділу УОАЗОР ГУНП Дмитро Погибко розпочинаючи нараду.

Поліцейські розповіли, що матеріали з камер відеонагляду активно використовуються в роботі підрозділів карного розшуку, слідства, превентивної діяльності та патрульної поліції. Наявність камер відеофіксації не лише стримує громадян від правопорушень, а й суттєво допомагає розкривати злочини «по гарячих слідах». Використовуючи записи систем відеоспостереження, поліція може швидше відреагувати на правопорушення, з’ясувати його обставини та встановити особу злочинця. Особливо допомагають камери з розпізнавання номерних знаків та розпізнавання обличчя. 

Також було продемостровано презентацію, як відбувається індентифікація особи за допомогою фотозбереження та наведені ряд фактів, які завдяки інформації з камер відеоспостереження, сприяла розкриттю ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних на території області, пошуку безвісно зниклих, у тому числі неповнолітніх.

“Як очікуваний результат подальшого впровадження системи відеоаналітики — це здійснення заходів, спрямованих на попередження та розкриття кримінальних правопорушень,  підвищення рівня безпеки та поінформованості персоналу торговельного центру, збір доказової бази за скоєними правопорушеннями, наприклад документування фактів крадіжок. Покращення стану реагування на злочини, які вчиняються в умовах реального часу. Відстеження підозрілої поведінки, яка може призвести до злочинних дій, конфліктних ситуацій, відпрацювання повідомлень про замінування, розшуку зниклих громадян, у тому числі дітей”, — підкреслила начальник відділу кримінального аналізу Людмила Щербакова.

Відділ комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux