Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські викрили організовану злочинну групу, яка створила наркобізнес на Черкащині
Опубліковано 07 жовтня 2024 року о 10:25

До злочинної групи входили сім чоловіків та дві жінки. Усі вони віком від 28 до 65 років. За місцем проживання фігурантів поліцейські знайшли теплиці, чимало сировини та вже готових наркотиків. Товар вони збували поштою. 

Викрили організовану злочинну групу слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками УСБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури. 

Для пошуку та фіксації масштабів місць посівів наркотичних речовин, було залучено працівників криміналістичного підрозділу слідчого управління, які за допомогою безпілотного повітряного літального апарату здійснювали фіксацію місця виявлення наркотичних рослин.

Загалом із незаконного обігу поліцейські вилучили рослини конопель, пристрої та обладнання для перетирання й вирощування канабісу, згортки та пакетики з речовиною рослинного походження, електронні ваги, мобільні телефони, пакетики з шариками коричневого кольору, близько 4,7 кілограм речовини зеленого кольору та інші речові докази незаконної діяльності.

Крім того, під час обшуків за місцями проживання фігурантів поліцейські виявили приміщення з обігрівом та штучним освітленням, облаштоване як теплицю для вирощування наркосировини.

Вилучені речові докази направлено для проведення експертиз до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. 

Трьом учасникам організованої злочинної групи наразі повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо кваліфікації дій й інших учасників.

Поліцейські розслідують кримінальні провадження за ч.3 ст.28, ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинених організованою групою) та ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux