Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські України та Туреччини домовилися про спільну протидію організованим злочинним групам
Опубліковано 10 травня 2018 року о 16:32

Зустріч між поліцейськими двох країн відбулася сьогодні, 10 травня, за дорученням Голови Нацполіції. В ній взяли участь перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав  Аброськін та заступник Департаменту боротьби з організованою злочинністю та контрабандою Генерального Директора з безпеки Турецької Республіки  Акчай Бурхан. В рамках п’ятиденного візиту делегація правоохоронців з Туреччини ознайомиться з роботою підрозділів кримінального блоку.

Заступник Департаменту боротьби з організованою злочинністю та контрабандою Генерального Директора з безпеки Турецької Республіки Акчай Бурхан зазначив, що поліція Туреччини готова до співпраці між двома країнами з протидії різним видам злочинної діяльності.

«Наша делегація прибули до вашої країни за розпорядженням міністра внутрішніх справ Туреччини. Ми впевнені, що співробітництво поліцейських різних країн дає можливість ефективно боротися проти будь-яких глобальних злочинів»,- наголосив Акчай Бурхан.

Перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін, зауважив, що у поліцейських двох країн є спільні точки дотику щодо документування та розслідування злочинів, які вчиняють ОЗГ на території як України, так і Туреччини.

«Не можна сказати, що члени ОЗГ «спеціалізуються» лише на торгівлі людьми або розповсюдженні наркотиків. Я запросив на нараду усіх керівників кримінальної поліції, щоб ми могли разом обговорити питання протидії ОЗГ у різних сферах та налагодити взаємодію на всіх рівнях. Сподіваюся, що у нас буде багато спільно розкритих злочинів»,- сказав В’ячеслав Аброськін.

Він додав, що поліція України володіє інформацією про лідерів злочинних угрупувань, які організовують злочину діяльність як на території України, так і в інших країнах світу. Відтак, в рамках співробітництва українські поліцейські готові надавати всю необхідну інформацію турецьким колегам.

В’ячеслав Аброськін, наголосив, що обмін необхідною інформацією допоможе обом країнам попереджати скоєння тяжких злочинів.

«Ми зараз відкрито працюємо з країнами Європи по конкретним організованим злочинним групам і напрямкам протидії організованій  злочинності. Ми об’єдналися з рядом європейських країн, з метою обміну інформацією. Вже маємо позитивні напрацювання та  бачимо реакцію злочинного світу»,- зазначив очільник кримінальної поліції.

Турецька сторона підтримала такий формат співпраці та висловила повну зацікавленість у взаємодії поліцейських двох країн.

Нагадаємо, поліцейські України та Туреччини обмінялися досвідом з протидії торгівлі людьми.

Також українські поліцейські обговорили з турецькими колегами перспективи співробітництва з питань протидії тероризму та злочинності.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux