Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські – від рядового до керівника – повинні мати соціальний захист та кар’єрне зростання – Сергій Князєв
Опубліковано 06 грудня 2018 року о 16:40

Про це йшлося сьогодні, 6 грудня, під час презентації мотиваційної програми поліцейським патрульної поліції Києва. Її презентували міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і Голова Національної поліції Сергій Князєв. 

За словами Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, бюджет на 2019 рік вже затверджено парламентом. Зокрема, в бюджеті  передбачені кошти для підтримки правоохоронців.

«Поліцейські, компетентні та мотивовані, є основою нашої державності, її «стрижнем». Щоб зміцнити мотивацію до щоденної роботи і особистого розвитку, ми започатковуємо велику мотиваційну програму. Основа цієї програми - забезпечення поліцейського житлом», - сказав Арсен Аваков.

Очільник МВС наголосив, що з 1 січня 2019 року заробітна плата поліцейських буде збільшена на 30%. Також запрацює програма компенсації за орендоване житло. Але найголовніше, буде введено систему отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу.

За словами голови Нацполіції «квартирне питання», коли поліцейським доводиться віддавати значну частину заробітної плати на оренду житла для своєї родини, є однією з причин, чому вони вагаються чи залишатися їм служити у лавах Нацполіції.

«Ми пропонуємо два роки прослужити, оформити договір за іпотечною програмою і отримати житло одразу. Відсотки платить держава в особі МВС та Нацполіції. Але одна умова – ви служите чесно. Якщо поліцейський вчинив недоброчесний вчинок, порушив закон, він звільняється зі служби та залишається сам на сам з кредитом та відсотками по ньому», - зазначив Сергій Князєв.

Водночас Сергій Князєв, зазначив, що забезпечення поліцейським житлом – це лише перший проект мотиваційної програми. Реформування відомства триває, а  відтак - тривають заходи з удосконалення роботи поліцейських всіх рівнів – від рядового до керівника.   

«До поліцейських підрозділів повинні приходити молоді, амбіційні люди, які повинні мати можливість реалізувати себе в роботі, можливість кар’єрного зростання. Саме реалізацію цих можливостей передбачає другий і третій проект соціальних пакетів для поліцейських»,- зазначив Сергій Князєв.

Нагадаємо, Голова Нацполіції Сергій Князєв  зазначив, що  одним із компонентів нової мотиваційної програми стало відшкодування частини орендованого поліцейським житла. 

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux