Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція закликає громадян під час повітряної тривоги знаходитися в укриттях – Ігор Клименко
Опубліковано 17 жовтня 2022 року о 17:30

У прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» Голова Нацполіції закликав громадян не наражати себе та оточуючих на небезпеку, намагаючись власноруч збити повітряні цілі.  

«О 06.37 у Києві був перший удар, о 08.20 – останній. П’ять дронів-камікадзе: три потрапили в об’єкти критичної інфраструктури, один дрон потрапив в житловий будинок та ще один був збитий працівниками поліції – патрульної поліції, оперуповноваженими карного розшуку та спецпризначенцем», – повідомив Ігор Клименко.

За словами глави Нацполіції, після першого вибуху 20 нарядів поліції прибули на місце скоєння цього воєнного злочину:

«Вони оточили повністю район. Поруч вокзали і багато людей, які знаходяться на вулицях. Основна задача поліції – максимально звільнити вулиці від людей. Все це ми зробили, щоб насамперед забезпечити безпеку наших громадян. І в другу чергу, щоб підрозділи ДСНС могли вільно приїхати для гасіння пожежі. І, звичайно, для підрозділів Національної поліції, СБУ, які мали документувати такі злочини. Все це у нас відпрацьовано. Головне, що люди на вулиці не загинули».

Ігор Клименко повідомив, що внаслідок ударів по столиці російських безпілотників кількість загиблих зросла до чотирьох:

«Жінка, 1963 року народження, чоловік 1955 року народження – це остання жертва. І молоде подружжя, по 34 роки. Жінка, за попередніми даними, була на шостому місяці вагітності. Ми розуміли, що будуть інші «прильоти», тому що дрони були направлені у достатньо великій кількості. Тож ми все зробили, щоб менше людей були в зоні ураження». 

Голова Нацполіції наголосив, що ураженням повітряних цілей мають займатися виключно представники сил безпеки та оборони, які вміють і знають, як це робити.

«Хочу попросити громадян у таких випадках іти в укриття та забезпечити власну та безпеку своїх рідних. Поліцейських, військових достатньо, і в них достатньо досвіду, щоб перекривати саме такі повітряні цілі, як, наприклад, безпілотники, які сьогодні атакували Київ. Падіння такого дрона після того, як його підбивають, може призвести до будь-яких невиправданих жертв. Тому працювати мають виключно  спеціалісти. І всіх громадян хотів би ще раз попросити зберегти своє життя та життя оточуючих. Поліція та військові будуть робити свою роботу». 

Голова Нацполіції додав, що на місцях влучання ворожих дронів працювали дев’ять слідчо-оперативних груп поліції, дві криміналістичні лабораторії, вибухотехніки, кінологи спільно з працівниками СБУ, які відкрили кримінальне провадження.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux