Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліціянти знайшли дівчинку, яка зникла у Черкасах
Опубліковано 29 листопада 2022 року о 13:21

Поліція шукала неповнолітню всю ніч. З’ясувалося, що вона ночувала у друзів. Зв’язатися із рідними вона не мала можливості, бо мобільні були розряджені. Зараз дівчина вдома. Поліція просить слідкувати за дітьми. 

Повідомлення про зникнення 15-річної черкащанки надійшло до поліції 28 листопада, близько 23:00 години. Про те, що донька від 27 листопада не виходить на зв’язок та невідомо де перебуває, заявив її батько. 

Поліцейські негайно почали пошуки. До роботи приступила слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції. Орієнтували весь особовий склад, який в нічний час був задіяний на патрулюванні міста, а також працівників ювенальної превенції. 

Правоохоронці встановлювали коло спілкування неповнолітньої, опитували товаришів та їхніх батьків, коли вони востаннє бачили дівчину. Відтак пошуки тривали всю ніч. 

Вже на ранок юну черкащанку знайшли. Вона ночувала у знайомих. Батько про це не знав, бо не проживає разом із родиною, та коли з 27 листопада втратив зв’язок із донькою, одразу забив на сполох. 

Дівчина пояснила, що за добу до зникнення мати дозволила піти на ніч до друзів, пізніше вона не могла зателефонувати нікому з батьків оскільки мобільний телефон розрядився.

Зараз неповнолітня знаходиться вдома, з нею усе добре. Жертвою злочину вона не стала. Інспектори ювенальної превенції, з дівчиною та батьками, провели профілактичну роботу аби  подібних випадків надалі не виникало.

Якщо ваша дитина зникла – не зволікайте з пошуками, відразу звертайтесь до поліції. Важливою може бути кожна хвилина. У випадку зникнення дитини співробітники поліції радять батькам:

Не панікувати!

Спочатку з’ясувати, чи дійсно дитина зникла, пошукати її вдома, у школі, в сусідів, зателефонувати друзям дитини або батькам друзів. Це все потрібно зробити за перші півгодини-годину.

Без зволікань зателефонувати на номер 102. Що раніше надійде заява, то більше шансів знайти дитину. Після вашого дзвінка черговий зорієнтує всі наряди поліції на пошук дитини.

До того, як приїде слідчо-оперативна група, варто підготувати всю інформацію про дитину: номер мобільного, імена друзів, учителів, у яких соцмережах зареєстрована дитина і під яким логіном. Поліції треба надати найточніші та найсвіжіші дані: докладно описати зовнішність дитини, у що вона була одягнена, а також надати одну з недавніх фотографій, одяг дитини для кінологів та обов’язково повідомити, яку суму грошей дитина мала при собі, можливо, щось забрала з дому (гроші, цінності).

Розказати про те, що трапилося, всім родичам і друзям дитини. Дитина може зв’язатися з кимось із них, або вони можуть мати про неї якусь інформацію.

І головне, дбайте про своїх дітей та їхню безпеку!

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux