Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Черкащини забезпечили правопорядок у новорічну ніч
Опубліковано 02 січня 2023 року о 16:37

Святкування Нового року та вихідні дні минули без суттєвих правопорушень та надзвичайних подій. Поліцейські Черкащини працювали у посиленому режимі та стежили за публічним порядком, а також контролювали дотримання правил воєнного стану.

В ніч на 1 січня правопорядок на території Черкаської області забезпечували піші та автопатрулі. Окрім правоохоронців до складу патрулів увійшли члени добровольчих формувань територіальних громад,  військової служби правопорядку і районних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Відтак, поліцейські та правоохоронці силових відомств перевірили понад п’ятсот п’ятдесят осіб та шістдесят сім транспортних засобів. 

Склали 114 адміністративних матеріалів, а саме: щодо заборони тютюнопаління та розпиття спиртних напоїв у заборонених місцях, завідомо неправдиві виклики спеціальних служб, вчинення домашнього насильства та дрібне хуліганство. Також на осіб, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння поліцейські склали 5 протоколів за ч. 1 ст. 130 КУпАП та один протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП. 

Більшість громадян сумлінно дотримувалася комендантської години однак, майже двісті осіб порушили правила воєнного стану, за що 37 чоловіків отримали від представників центру комплектування повістки. 

Також, під час патрулювання правоохоронці виявили три кримінальні правопорушення. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу для документування злочинів. За двома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Наряди поліції перевірили 47 осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, 37 осіб, які формально підпадають під адміністративний нагляд та 29 осіб, яким обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Порушень обмежень встановлених судом правоохоронці не виявили.

Окрім того, жителі Сміли на спеціальну лінію “102” повідомили про два запуски піротехнічних виробів, схожих на петарди, у новорічну ніч. На місце події направили наряди поліції, однак осіб-порушників не виявили. Орієнтування на них громадяни не надали.

Поліцейські закликають мешканців Черкас та області, а також гостей нашого міста не порушувати публічний порядок під час святкувань та бути взаємоввічливими.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux