Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Золотоноші викрили чоловіка, який діяв за шахрайською схемою “Ваш родич потрапив у ДТП”
Опубліковано 06 квітня 2023 року о 17:49

Поліцейські Золотоніського районного відділу поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку затримали зловмисника. Правопорушник перебуває під вартою. Слідчі розслідують кримінальне провадження. 

Повідомлення про шахрайство до Золотоніського районного відділу поліції надійшло 5 квітня. Заявник розповів, що близько 18:00 години на його міський телефонний номер зателефонував невідомий з розповіддю про лихо, яке нібито трапилося з його донькою. З його слів,  дівчина потрапила у ДТП, сильно травмувалася та для її лікування потрібні кошти.

Невдовзі до пенсіонера додому прийшов незнайомий чоловік, якому він передав 35 тисяч гривень та 1000 доларів США. Вже після того, як незнайомець пішов, чоловік зв’язався з рідними й дізнався, що насправді нічого лихого не сталося, а його ошукали. 

Він одразу зателефонував на спеціальну лінію 102 та передав орієнтування правоохоронцям.

Оперативники Управління карного розшуку, спільно з поліцейськими Золотоніського районного відділу поліції, встановили та затримали зловмисника у процесуальному порядку відповідно до статті 208 КПК.  

Ним виявився 19-річний уродженець Донецької області. 

Підозрюваний розповів, що займатися шахрайськими діями йому запропонував невідомий через «Телеграм канал», але на умовах, що частину заробітку від суми залишав собі, а іншу частину необхідно було перераховувати через термінал на рахунок, що повідомляв в телефонному режимі незнайомий чоловік.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури чоловіку оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі, правоохоронцями проводиться перевірка щодо причетності зловмисника до вчинення аналогічних злочинів на території Черкаської області та інших регіонів України. Слідство триває.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux