Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Черкащини роз’яснюють дітям та батькам про відповідальність за ”мінування” шкіл
Опубліковано 04 лютого 2022 року о 09:13

Поліцейські в усіх навчальних закладах проводять роботу з дітьми та роз’яснюють, яка відповідальність настає за завідомо неправдиві повідомлення про замінування.

Черкаські школярі заради скасування навчального процесу та розваги замовляють ”мінування” в інтернет-спільноті. Підлітки фільмують на відео, як вибухотехніки та кінологи, а також інші служби  перевіряють приміщення й публікують звіт організатору у російському телеграм-чаті, мовляв, все вийшло. Натомість ”адміни” обіцяють, що таких дітей ніхто й ніколи їх не вирахує. Проте кіберполіцейські та оперативники викрили вже не одного неповнолітнього на якого чекає покарання як мінімум – чималий штраф на батьків.

Наразі слідчі проводять санкціоновані обшуки за місцями проживання порушників й вилучають ґаджети та комп’ютери із доказами їхньої протиправної діяльності. 

Також, від учора поліцейські ювенальної превенції разом із дільничними офіцерами поліції, поліцейськими офіцерами громад та вибухотехніками організували в усіх навчальних закладах уроки зі школярами з метою роз’яснення про кримінальну та адміністративну відповідальність за неправдиві ”мінування”. Вони наголошують на недопустимості участі дітей в телеграм-чатах та телеграм-каналах, де за необізнаності та своєї легковажності стають учасниками гібридної війни. 

”Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, чи інших дій, що загрожують безпеці громадян, відповідно статті 259 Кримінального кодексу України, караються позбавленням волі на строк від 2 до 6 років. Якщо об’єктами стали, наприклад, заклади охорони здоров’я, чи школи – від 4 до 8 років. Щонайменше, батьки можуть заплатити штраф, коли на них складуть протокол за статтею 184 КУпАП”, – коментує Євген Карнаушенко, начальник ювенальної превенції ГУНП в Черкаській області.

До заходів організованих працівниками ювенальної превенції долучилися патрульні поліцейські з відділу зв’язків з громадськістю УПП в Черкаській області. 

Учора в області працівники поліції  провели більш як 15 батьківських зборів та понад 30 профілактичних зустрічей з учнями шкіл.

Такі уроки поліцейські будуть проводити в усіх закладах освіти Черкащини. Також ще плануються зустрічі з батьками та зборах КСН.

Сектор комунікації поліції Черкаської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux